Hur man återställer en Toshiba BIOS

September 23

Återställa BIOS i en Toshiba datorlösning kan ofta leda till att systemet instabilitet elimineras. Vidare kan det bidra till att avlägsna skadliga effekter som tillämpas av en användare av misstag vid försök att konfigurera BIOS-inställningarna. Medan BIOS kan vara en mycket komplicerad plats, återställer BIOS inte behöver vara komplicerat, och om du är försiktig, kan du enkelt återställa BIOS till standardinställningarna.

Instruktioner

1 Starta om datorn och tryck på knappen begärt att ange Toshiba BIOS på startskärmen.

2 Gå igenom var och en av BIOS skärmar genom att trycka på vänster och höger piltangenter tills du ser exit alternativ, såsom "avsluta utan att spara" eller "Spara ändringar och avsluta." Den aktuella skärmen kommer att belysas i den övre delen av skärmen som antingen "Exit" eller "Spara". Du kommer inte att behöva ange några rutor under denna process.

3 Recensera detta "Exit" skärm och sök efter rubriken "Återställ standardvärden" eller "Load Default Settings" och tryck på motsvarande knapp.

4 Välj "Ja" eller "OK" när frågan om du verkligen vill nollställa BIOS.

5 Starta om datorn och mata in BIOS för att kontrollera om de inställningar du ville som till standard faktiskt har ändrats.

Tips

  • Även om dessa instruktioner är en riktlinje för alla Toshiba BIOS återställning, är det alltid klokt att hänvisa till din specifika maskinens bruksanvisning. Det kommer att ge specifika instruktioner för din specifika Toshiba BIOS-version.
  • En datorns BIOS kontroller är mycket specifika och viktiga inställningar hårdvara. Det är ytterst viktigt att du förstår vilka inställningar du ändrar och varför du ändrar dem eftersom felaktig inställning kan leda till systemfel.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com