Kan du filtrera bort bakgrundsljud på en digital inspelning?

October 14

Kan du filtrera bort bakgrundsljud på en digital inspelning?


Minska eller eliminera bakgrundsljud kommer att göra din digitala inspelningar låter klarare, skarpare och mer professionell. Det kan vara svårt att helt skära ut bakgrundsljud när du spelar in, oavsett om det är hum av en luftkonditioneringsapparater eller ljudet av vind eller trafik utomhus. Men de flesta ljud redigeringsprogram kan filtrera bort dessa ljud utan att påverka kvaliteten på din inspelning.

Redigera digitala inspelningar

En av fördelarna med digital över analog inspelning är att du kan manipulera dina ljud med hjälp av en dator. Du kan välja från ett brett spektrum av ljud redigeringsprogram, beroende på dina behov och budget. I den övre delen av marknaden, program som Adobe Audition och Sound Forge ger dig många alternativ för att redigera dina inspelningar och eliminera oönskat brus. Många effektiva fria program finns också, såsom Audacity, som kan ta bort statisk, brus, brum och andra bakgrundsljud.

Minska bakgrundsstörning

Den exakta metoden du använder för att ta bort brus beror på programvaran. Till exempel, om du använder Adobe Audition, ladda upp din inspelning och välj "brusreducering effekten". I redigeringsläget, hitta en del av inspelningen som är åtminstone en halv sekund lång och omfattar endast bakgrundsbrus. Markera den och välj Capture brusreducering Profile.Then, välj Effects> Brusreducering> brusreducering, och välj den del av inspelning som du vill ta bort brus från. De flesta andra program har en liknande funktion. Om du är osäker, konsultera instruktionsboken eller programmets Hjälp-menyn.

buller~~POS=TRUNC Gates

Buller grindarna är en typ av program som kan reducera bakgrundsbrus. De arbetar genom att ta bort ljud frekvensband som ligger under ett visst tröskelvärde, och innehåller bara statiska eller bakgrunds väsande eller brummar. Om redigeringsprogrammet inte innehåller en, kan du ladda ner program som Floorfish. Vid tillämpning av buller porten till din inspelning, experimentera med att justera nivåerna. Du kanske måste hitta en kompromiss mellan att minska bakgrunds brummar och upprätthålla kvaliteten och tydligheten i inspelningen.

Andra inspelnings tips

För att få bästa möjliga resultat, först försöka minska alla bakgrundsljud på inspelningen scenen. Välj ett tyst rum, med få eller inga fönster om möjligt. Använd ett mikrofonstativ för att minimera vibrationer och sätta munnen nära mikrofonen. Du kan också använda programvara för att minska effekterna av buller vid inspelning. Program som Audacity kan filtrera bort mycket av vitt brus, samt minska ekon och andra ljud.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com