Skicka fax till en e-postadress

January 12

Skicka fax till en e-postadress


Online faxtjänster låter dig skicka och ta emot fax via ditt e-postkonto, vilket eliminerar behovet av en fax och särskild telefonlinje. Dessa tjänster (som ibland kallas efaxing) börjar att fånga på bara för att de är mer kostnadseffektiva, miljövänliga och snabbare. När du registrerar med valfritt antal trovärdiga platser, kommer du att få en Internet faxnummer som gör att du kan ta emot (och skicka) fax både inom landet och utomlands. Naturligtvis kommer mottagaren fortfarande måste ha en fax för att slutföra processen.

Instruktioner

1 Ta ner mottagarens faxnummer lokal, där de kan få genom att registrera med en online fax till e-posttjänst som eFax, MyFax eller Ringcentral (se Resurser). De flesta tjänster kräver att användarna betala en månadsavgift, dock ett antal kostnadsfria tjänster finns också. Förutom att ha en online faxnummer, kommer mottagaren också ha ett konto hos en e-postleverantör som Google, Yahoo eller Hotmail.

2 Skapa ett försättsblad för fax som anger vem den avsedda mottagaren är, liksom ditt namn och kontaktuppgifter. Förbered dokument du faxar, placera täckarket ovanpå och skjuta denna bunt i faxmaskinen, enligt belastningsinstruktionen.

3 Slå upp mottagarens nummer, som vanligt, och tryck på Skicka. Från avsändarens slut, är denna process inte annorlunda än att skicka ett fax till en annan maskin. Dock kommer mottagaren få din fax som e-postbilaga, som de kommer att behöva ladda ner för att visa på sin dator eller mobil enhet.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com