Hur man ansluta en LCD-skärm till en dator

March 28

Anslutning av en ny LCD-bildskärm till datorn är i sig en tillräckligt enkel uppgift. Du ansluter bara rätt kabel till rätt port på baksidan av datorn och du är klar. Det största problemet i genomsnitt dator nybörjare kommer sannolikt att stöta på är att bestämma vilken typ av kabel för att använda och vilken port den ska anslutas.

Instruktioner

1 Stäng av datorn och bildskärmen du ska ansluta. Position båda enheterna på ett sätt som ger dig enkel tillgång till sina bakpaneler. Se till att du har tillräckligt med belysning för att tydligt se vad du gör.

2 Bestäm bildskärmstyper PC kommer att acceptera. Leta efter visnings ingången på baksidan av datorns hölje. Följ kabeln från ansluten bildskärm och ta bort det, i förekommande fall. Anteckna storlek, färg och placering av displayport när du har hittat det.

3 Hur man ansluta en LCD-skärm till en dator

VGA (överst) och DVI (nederst) utgångar

Identifiera vilken typ av anslutning monitorn är avsedd att användas. Leta efter en utgång som motsvarar visnings ingången du hittade på datorn. Du är fri att välja vilken utgång typ du vill använda, förutsatt att du har bekräftat att datorn har en kompatibel ingång och du har en kabel av rätt typ. Kontrollera att kabeln matchar storleken på ingångs- och utgångsportar på datorn och bildskärmen och är tillräckligt lång för att nå från datorn till önskad plats på skärmen.

4 Hur man ansluta en LCD-skärm till en dator

DVI (vänster) och VGA (höger) Ingångar

Fäst bildskärmskabeln (vanligtvis medföljer bildskärmen) till lämplig utgång på baksidan av skärmen. Dra åt vingskruvarna på båda sidor för att säkra kabeln på plats. Anslut den andra änden av bildskärmskabeln till den kompatibla ingången på datorn. Återigen, dra åt små vingskruvarna för att förhindra att kabeln vickar eller lossnar.

5 Fäst bildskärmens strömadaptern om det behövs och anslut den till ett överspänningsskydd. Placera visnings såsom önskas. Slå på bildskärmen och datorn. Om skärmen är korrekt ansluten bör du se datorns BIOS boot-up information som följt av startskärmen för operativsystemet val. Installera några drivrutiner eller annan programvara som medföljde bildskärmen och starta om datorn.

Tips

  • En DVI-anslutning kommer att ge bättre bildkvalitet än en VGA-anslutning om bildskärmen och datorn är båda kompatibla med DVI-standarden.
  • Om skärmen och datorn inte har kompatibla portar, kan du köpa speciella kablar eller adaptrar så att du kan använda enheterna tillsammans. Dessa kablar och adaptrar är också tillgängliga för visningsformat som HDMI och Displayport.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2023 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com