Hur man skapa återställningsskivor för en HP laptop med Vista

August 15

Hur man skapa återställningsskivor för en HP laptop med Vista


Även den mest försiktiga datoranvändare kan så småningom finna att deras bärbara dator har blivit infekterad med ett virus eller kontinuerligt kraschar på grund av inkompatibel programvara. I dessa fall en av de bästa lösningarna är att återställa datorn till fabriksinställningarna. Windows Vista-aktiverad HP laptop inkluderar "Recovery Manager" programvara som låter dig skapa egna återställningsskivor i fall du behöver för att återställa systemet.

Instruktioner

1 Ta upp HP bärbara Start-menyn och välj "Alla program" mappen. Klicka på "Recovery Manager" mappen och sedan "Recovery Manager" -ikonen.

2 Klicka på "Fortsätt" när du ombeds att bekräfta åtgärden av Windows Vista. Välj knappen "Avancerade alternativ" längst ner i fönstret.

3 Klicka på knappen "Återskapa Disc Creation" och välj sedan "Nästa". Vänta tills programmet till slut att beräkna mängden utrymme som krävs och visar hur många skivor du behöver använda. Antalet skivor du behöver kommer att variera mellan HP-modeller och kommer att ändras beroende på om du använder CD- eller DVD-skivor.

4 Sätt den första tomma CD eller DVD i din HP laptop optiska enheten när du uppmanas av Recovery Manager. Klicka på "Nästa" för att påbörja processen. Byta ut den första CD eller DVD med en ny när du uppmanas av programmet.

5 Klicka på "Finish" när den sista återställningsskivan har bränts. Markera varje skiva med en permanent markör så att du inte får dem i ordning.

Tips

  • Om du inte vill skapa egna återställningsskivor är det också möjligt att beställa nya skivor direkt via HP: s kundsupport.
  • När du behöver använda återställningsskivorna du skapade in den första skivan i HP laptop optiska enheten och starta om operativsystemet. Tryck på en tangent när "Tryck på valfri tangent för att starta från CD eller DVD" alternativet belastningar på skärmen. Klicka på "Avancerade alternativ" och välj sedan "System Recovery." Följ instruktionerna på skärmen för att återställa HP laptop tillbaka till fabriksinställningarna.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2023 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com