Hur kan jag förbättra RAM på datorn?

July 21

Hur kan jag förbättra RAM på datorn?


Datorn använder så kallad random access memory (RAM). RAM hjälper datorn växla mellan uppgifter smidigt och snabbt. Ju längre du använder datorn, desto långsammare svarstid blir. Hålla detta från att hända genom att optimera datorns prestanda RAM.

Underhåll

Det första steget innebär enklare underhåll av datorn. Kontrollera datorns lista över startprogram för att se vilka du kan stänga av. Att se dina startprogram, klicka på Start-knappen och välj Kör, skriv sedan in msconfig och välj OK. I fönstret som dyker upp klickar du på fliken Autostart. Detta kommer att visa en lista över program som börjar visas när datorn startar upp. Kontrollera Aktivitetshanteraren samt att se vilka program som körs i bakgrunden som du kan göra utan. För att köra Aktivitetshanteraren, högerklicka på aktivitetsfältet och välj Aktivitetshanteraren. Ta bort bakgrundsprogram och onödiga program frigör minne och hjälper RAM springa snabbare. När du tar bort program från start eller Aktivitetshanteraren, se till att inte ta bort viktiga program. Om du är osäker på vad ett program gör, kör en sökning på Internet om dess funktionalitet.
Datorn kan också ha indexering ställa upp, vilket kan bromsa ner saker lite. Indexering är datorns sätt att lagra en cachefil med alla sökbara filer på datorn. Stänga indexering kommer att frigöra RAM. Du kan också behöva utföra diskrensning på din hårddisk med jämna mellanrum. Detta gör sig av med onödiga temporära filer eller andra filer som inte tjänar något syfte. Kör Diskrensning genom att klicka på Start-knappen och välja program. Öppna mappen Tillbehör och välj Systemverktyg och sedan på Diskrensning. Efter en Diskrensning, defragmentera datorn för att se till att det fungerar på en optimal nivå. Du hittar Diskdefragmenteraren i samma mapp som Diskrensning. Kontrollera datorns energiinställningar för att se om det är rätt inställd för hur du använder den. Om datorn körs på batteri, skulle en energisparande alternativ vara bäst. Om du vill visa aktuella effektinställningar, klicka på knappen Start och välj Kontrollpanelen och sedan dubbelklicka på ikonen Energialternativ.

nedladdningsbara program

Det finns flera nedladdningar tillgängliga att sätta gränser för hur mycket RAM-minne som används. Du kan tilldela RAM för vissa processer, schema RAM optimering gånger och se till att din ledigt RAM dips aldrig under en viss nivå. Frigöra RAM och hålla RAM nivåer konsekvent kommer att hålla användbar RAM från att gå oanvända. Ett sådant program är RAMBooster, tillgänglig gratis. Andra RAM-optimering program RAM Idle, Instant Memory Cleaner och Mz Ram Booster för 64-bitars datorsystem.

RAM uppgraderingar

Du kan uppgradera RAM. Uppgradera ditt RAM-minne innebär att installera nya minnesmoduler i datorn, vilket ger dig mer RAM-minne. De flesta datorer har en maximal kapacitet för RAM, så innan uppgradering, måste du veta vad din dator kan hantera. Vid uppgradering, är det bäst att uppgradera i par, om möjligt, vilket innebär att du installerar två nya minnesmoduler i stället för att bara lämna den gamla minnesmodulen och köpa en ny. Detta kommer att göra RAM prestera bättre. Du kan uppgradera RAM-minnet på egen hand om du känner dig säker nog att göra det, eller så kan du ta datorn till en specialist för en uppgradering.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com