Finns det några Vocal Effekter för Audacity?

January 5

Finns det några Vocal Effekter för Audacity?


Öppen källkod digital audio redaktör Audacity inkluderar en full uppsättning av inbyggda ljudeffekter. Även om du kan naturligtvis tillämpa någon effekt i programmet till alla typer av ljud, är vissa Audacity effekter särskilt utformade för användning på sångspår. Eftersom Audacity stöder VST plug-ins, kan du även lägga till tredjeparts vokala effekter i programmet och sedan använda dem på dina sångspår.

vokoder

Elektroniska musiker från Kraftwerk till Daft Punk använda vokoder för att skapa robot, futuristiska vokala effekter. Vocoders använder en källa sång spår att modulera ett syntetiskt bärare spår; Med andra ord, en vocoder "spelar" syntljud med hjälp av rösten som ingång. Audacity är vocoder plug-in kräver vokalspåret att vara i den vänstra kanalen av en stereospår, och den syntetiserade bäraren att vara i rätt kanal. Experimentera med olika ljud på bäraren spår: prova en explosion av genererad vitt brus för att producera en whispery effekt; Använd en sågtandad våg för den klassiska vocoder ljudet.

Tonhöjdsförskjutning

Audacity tonhöjd skiftande effekt, som du kan komma åt från den del av menyn "Effect" "Change Pitch", flyttar tonhöjden för en sång prov uppåt eller nedåt utan att göra det snabbare eller långsammare. Du kan ändra tonhöjden för en röst genom att ange en ny musikalisk anteckning, flytta den med ett visst antal halvtoner, skriva in den exakta frekvensen med vilken du vill flytta planen eller flytta "Procentuell förändring" reglaget. Prova att höja tonhöjden för en sång av några halvtoner för att skapa en sång effekt liknande den på kören av Kanye Wests "Genom Wire"; släppa tonhöjden för en sång av en oktav eller två för att skapa en demonisk klingande röst.

tremolo

En tremoloeffekt något höjer och sänker volymen på en sång spår i överensstämmelse med en vågform. Välj vågformen som du vill använda i Audacity s tremolo, använd sedan "Väta nivå" reglaget för att bestämma i vilken grad den tremoloeffekt påverkar sång. Ändra hastigheten på tremolo med "Frequency" reglaget. Subtila användning av en tremoloeffekt kan fördjupa en platt klingande röstinspelning genom att simulera vibrato sång; med hjälp av en mer extrem tremoloeffekt skapar psykedeliska sång som de i Tommy James & The Shondells ' "Crimson och klöver."

Tredjeparts Vocal Effects

Eftersom Audacity stöder Virtual Studio Technology standard, kan du gå längre än de inbyggda sång effekter genom att lägga till tredje part VST-insticksprogram till programmet. Installera AudioEase högtalartelefon VST plug-in, till exempel för att lägga till en telefon eller walkie-talkie verkan som en sång spår, eller använda Nectar multieffekt sång plug-in för att återskapa klassisk soul och jazz sång bearbetningskedjor. För mer extrema sång, använd en plug-in som Glitch att tillämpa stamning, förvrängda effekter till vokalspåret.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com