Hur man bränner en DVD-film från en hårddisk

March 16

Som hårddiskar och diskutrymmen blir större, så gör människors digitala filmbibliotek. Men titta på en film på en dator är inte lika kul som tittar på den på en storbildsskärm. Du kan antingen titta på filmer på din hårddisk genom att ansluta datorn till en tv eller projektor, eller så kan du undvika leka med kablar och hantera kompatibilitetsproblem genom att bränna en kopia av filmen på en skiva och spela den på en DVD-spelare . Det är enkelt och mycket bekvämare.

Instruktioner

1 Installera gratis ConvertXtoDVD programmet genom att gå till VSO Software webbplats. Detta program ger dig möjlighet att konvertera en film på datorn, till exempel som en AVI-fil, till DVD-format och bränna den på en tom DVD-R eller DVD-RW-skiva för att skapa en DVD.

2 Sätt in en DVD-R eller DVD-RW-skiva, som är en DVD-skiva som kan raderas och sedan bränna igen, i din DVD-ROM-enheten och kontrollera om datorn kan läsa den och att den är tom och ofördärvad. Om DVD-ROM-enheten verkar hoppa eller stall, kan skivan vara oläslig.

3 Öppna ConvertXtoDVD programmet. Klicka på "File" och sedan "Lägg till videofiler."

4 Leta på hårddisken filmfiler du vill bränna. Se till att den kan passa in på DVD-R eller DVD-RW-skiva. Lådan tomma DVD-skivor kommer att visa hur mycket minne varje skiva kan hålla. Vissa DVD-skivor rymmer ca 4 gigabyte minne, medan andra kan lagra dubbelt så mycket. En 700 megabyte-stor AVI filmfil en vanlig storlek på en långfilm under en timme och en halv lång, kommer att förvandla till cirka 1,30 gigabyte DVD minne. Du kanske kan lagra mer än en film på en DVD-skiva.

När du har valt en film film som ska ingå i bränningen, kommer filnamnet att noteras på ConvertXtoDVD programmet skärm under "Meny - Min DVD" alternativet. Den nedre delen av fönstret kommer att visa minne som ska användas.

5 Anpassa din DVD-meny. I ConvertXtoDVD programmet skärmen, expandera "Meny - Min DVD" alternativet genom att klicka på "+" tecknet på den vänstra sidan av det.

Döp om din DVD genom att klicka på "ner" pilen nära "Titel:" Min DVD "alternativet Välj." Ner "pilen nära" Bakgrund:. Vso.jpg "möjlighet att välja din egen bakgrundsbild för DVD-menyn Du kan anpassa DVD för att börja spela sin första film automatiskt genom att välja "Auto start uppspelning" alternativet. Du kan också välja att få filmerna spelar i en slinga eller i en sekvens genom att klicka på antingen "loop uppspelning" eller "Sekventiell uppspelning" alternativet . Slutligen kan du ändra storlek och tecken på dina typsnitt.

6 Anpassa uppspelningsalternativ. I programmenyn ConvertXtoDVD, klicka på "Inställningar" och klicka sedan på "General". Här kan du anpassa ditt språk, hur lång tid mellan DVD "kapitel" TV-format, undertexter, ljudvolym och fler alternativ.

7 Konvertera din filmfilen till DVD-format genom att klicka på knappen "Konvertera" på botten av ConvertXtoDVD skärmen. Denna process kan ta från 20 minuter till mer än en timme, beroende på storleken på film eller filmer som du har valt att bränna och hastigheten på din dator.

8 Bränn din film eller filmer. När konverteringen är klar, kommer en meny dyker upp, som anger att bränningsprocessen är på väg att börja inom några sekunder. Om du har några ändringar i sista minuten för att göra, är det nu dags att göra det. När bränningen börjar, kommer du inte att kunna använda datorn, eftersom skivan kan skadas om du gör. Bränningen kan ta flera sekunder eller flera minuter, beroende på hastigheten på din dator och DVD-ROM-enhet. När bränningen är klar, kommer DVD-ROM-enhet ut skivan.

Tips

  • För att spara pengar, försöka bränna mer än en film på en DVD-R eller DVD-RW-skiva om det finns plats.
  • Tänk på att göra otillåtna kopior av upphovsrättsskyddade filmer och annat material är olagligt.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2019 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com