Hur kan din aktivitet på din dator spåras?

August 27

Hur kan din aktivitet på din dator spåras?


Om du vill spåra aktiviteten äger rum på din dator, kan du enkelt göra det genom att kontrollera datorns historia, vilket ger dig en lista över de webbplatser senast besökta. Om denna historia har raderats - vilket är en ganska enkel process - allt är inte förlorat. Datorspårningsprogram kan installeras, vilket ger dig mer kontroll över hur och när datorn används.

Programvara

Om du vill spåra all aktivitet på antingen din dator - eller datorer som används av dina anställda under arbetstid - investera i datorspårningsprogram. Programvara som utformats för att spåra datoranvändning kan övervaka e-postmeddelanden som skickas, hemsidor som är besökta, chattkonversation, filer som laddas ner och mer. Datorspårningsprogram kan installeras på alla datorer som du vill övervaka. Du kan varna alla som använder datorn som det övervakas, eller upprätthålla en stealth metod för att fånga arbetstagare eller familjemedlemmar på bar gärning att besöka förbjudna webbplatser.

Hur det fungerar

En gång installerat, kommer datorn spårningsprogram registrerar all aktivitet genomförs på en viss dator. Detta inspelade informationen kan spelas upp vid ett senare tillfälle av den som håller koll. Datorspårningsprogram har förmågan att ta bilder av skärmen, så att du - eller den person som installerade programmet - att se vilka webbplatser som besöks. Programvaran håller också en logg över inkommande och utgående e-postmeddelanden, inklusive innehållet i själva e-post. Vissa typer av programvara kommer även att spela in tangenttryckningar som håller på att skrivs på en särskild tangentbord. När datorn används för e-post eller onlinechatt, du - eller vem håller koll - kommer att meddelas via e-post. Detta är känt som en verksamhetsrapport.

Syfte

De två huvudsakliga skäl för att spåra aktiviteten hos en dator: att övervaka barn och övervaka anställda. Med den mängd av sexuellt innehåll på nätet - exempelvis pornografi webbplatser och spelsajter - föräldrar måste arbeta övertid för att se till att deras barn inte utsätts för material som de är för ung för att hantera. Barn kan också ge ut personlig information om sig själva till främlingar på nätet, omedvetna om de faror som bifogas. Datorspårningsprogram beviljar föräldrar mer kontroll över vad deras barn kan se och göra på nätet. Arbetsgivarna kan använda programvaran för att se till att deras anställda faktiskt arbetar när de säger att de är, i stället för att surfa på webben eller chatta med vänner på nätet.

bästa Policy

Även om det är lagligt att installera dator övervakning programvara på datorer du äger till förmån för att skydda ditt företag eller barn, är det olagligt att ha det installerat på en dator som du inte äger för skadliga syften. Om du har det installerat på en dator du äger - och dela - med andra, är det bäst att göra alla som använder datorn medvetna om det. Barn och anställda som vet att de håller på att lagligt övervakas kommer att agera därefter. Försöker smyga förbi dem i slutändan kan göra mer skada än nytta. Föräldrar bör tala öppet med sina barn om farorna med Internet, och anställda ska tala öppet om vad de förväntar sig av sina anställda. Helst bör datorspårningsprogram inte behövs alls.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com