Dell XPS M1330 erkänner inte en extern bildskärm

March 10

Dell XPS M1330 erkänner inte en extern bildskärm


Bärbara datorer som Dell XPS M1330 är vördade för deras portabilitet, så att du kan ansluta till olika nätverk och system i många platser. Dell XPS M1330, liksom andra bärbara datorer, kan du ansluta till olika externa bildskärmar och system. Denna anslutning gör M1330 idealisk för presentationer till stora grupper i skolan eller arbetet. Om din XPS M1330 inte känner igen en extern bildskärm, måste du kontrollera några viktiga punkter för att se vad som orsakar problemet.

överförings Keys

Vissa bärbara datorer kommer att automatiskt skicka avbildning från skrivbordet till en extern skärm, men de flesta gör det inte. Din XPS M1330 kommer inte att erkänna en extern bildskärm om du inte använder en knappsekvens för att skicka bilden till bildskärmen. Håll ned funktionstangenten (fn), sedan träffa F8 (som också är märkt CRT / LCD). Denna tangentsekvens gör att du kan växla mellan att visa bilden på endast en extern bildskärm, på den externa bildskärmen och laptop LCD-skärm samtidigt, eller på endast den bärbara datorns LCD-skärm.

Felaktig Bildskärm / VGA-kabel

Din M1330 kommer inte att känna igen den externa bildskärmen om antingen monitorn eller VGA-kabeln är defekt. Om VGA-kabeln är felaktig, då den bärbara datorn inte kommer att inse att kabeln är ansluten. Om bildskärmen är felaktig, då den bärbara datorn inte kommer att avkänna att den är ansluten till en extern enhet. I dessa fall kommer att ersätta den felaktiga lappar rätta till problemet. Byta ett defekt VGA-kabel medför en nominell kostnad; en genomsnittlig användare bör inte, från och med dagen för offentliggörandet, tillbringar mer än $ 30 på en VGA-kabel. Byta en bildskärm kommer att bli dyrare, med de mest grundläggande modeller som sträcker sig från $ 80 till $ 100.

defekt moderkort

Din Dell laptop kommer inte att erkänna den externa bildskärmen om den bärbara datorns VGA-port fungerar inte. VGA-porten är byggd direkt på M1330 moderkort, stänga en port fråga till en komplett moderkort problem. Felaktiga moderkort kan inte repareras, och kostnaden för en ersättare moderkort, vid tidpunkten för offentliggörandet, varierar från $ 199 till $ 279. Kom ihåg att denna kostnad är för moderkortet ensam och innehåller inte några arbetskostnader för att ha moderkortet installerat. Ett icke fungerande moderkort är särskilt oroande, eftersom, även om det är möjligt att endast en del av ett moderkort att misslyckas, denna typ av misslyckande predikat ofta mer allvarliga moderkorts frågor.

Felsökning

Du kan felsöka din Dell XPS M1330 genom att starta med tangenterna överföring och sedan flytta till VGA-kabeln och bildskärm. Om du har tillgång till en reserv VGA-kabel och skärm, kommer du att kunna felsöka M1330 själv. Om du inte har extra delar hemma, kommer en certifierad dator serviceverkstad kunna diagnostisera problemet för dig för en nominell avgift.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com