AutoCAD sammansatta kurvor Tutorial

December 15

Den vanliga versionen av AutoCAD inte har en "Sammansatta kurvor" -funktion som AutoCAD Civil 3-D gör. Men AutoCAD har en funktion som kallas "Blend kurvor" som utför samma operation som "sammansatta kurvor." Använd "Blend kurvor" för att skapa en jämn bro mellan två separata kurvor. Denna bro och de två kurvorna bilda en förening kurva. "Blend kurvor" ger en Bezier kurva, har häxan passningspunkter och kontrollpunkter du kan flytta för att justera kurvan. FIT punkter ansluter Bezier till andra kurvor, och ligger på Bezier kurvan. De kontrollpunkterna inte ligga på Bezier kurva, men påverkar dess form.

Instruktioner

1 Klicka på menyn "Arkiv", och klicka sedan på "Ny" för att visa dialogrutan för att skapa nya dokument. Klicka på "Öppna" för att öppna standardmallen för nya dokument. AutoCAD kommer att visa en ny duk för dig att dra nytta av.

2 Skriv "båge" för att komma till läget för rita bågar, och sedan klicka på en punkt på arbetsytan för att rita den första slutpunkten för bågen. Dra musen till en annan duk plats, sedan klicka med musen igen för att rita en punkt som kommer att ligga på bågen. Dra musen för att ange båge radie, och sedan klicka med musen för att fullborda bågen.

3 Rita en annan båge som har en slutpunkt nära en av ändpunkterna i den första bågen, och klicka sedan på "3-D modellering" objekt från "arbetsyta" list högst upp i programfönstret. Även om "Blend kurvor" -kommandot är en 2-D objekt snarare än 3-D, tillåter 3-D modellering arbetsyta snabb tillgång till "blandning kurvor" genom dess ikon i "Surface" -fliken.

4 Klicka på "Surface" -fliken för att visa en lista över paneler för att skapa och modifiera 2-D och 3-D ytor. Klicka på övre högra ikonen i "Kurvor" panel för att köra "Blend kurvor." Klicka på den första bågen du gjort, och välj sedan den andra bågen du gjort på samma sätt. AutoCAD kommer att skapa en ny Bezier kurva som smidigt länkar den första och andra bågar. Emellertid bågarna och kurvan kvar som tre separata objekt. Om du drar en eller flera av dem till en ny plats på skärmen kommer att separera de länkade objekt.

5 Klicka duken på en plats nära bågarna och kurva, och sedan dra musen för att omge föremålen med en rektangulär markering region. Högerklicka på musen och klicka på "Group" för att ansluta alla tre objekt. Du kan nu flytta alla tre objekt genom att klicka och dra någon av dem.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com