Hur man fixar Explorer.exe Problem i Windows XP när uppgiften Bar Försvinner

August 8

Du kan lösa Explorer.exe i Microsoft Windows XP. Problemet uppstår när aktivitetsfältet i Windows och skrivbordsikoner försvinner och dyker upp, inte så att användaren kan utföra alla uppgifter. När datorn startas initialt visas skrivbordet normal och program verkar köras. Men alla ikoner och aktivitetsfältet försvinner plötsligt. De återkommer så småningom. Men processen inte tillåter dig att utföra alla uppgifter. Problemet återkommer alltid när datorn startas.

Problemet verkar på grund av en skadad Explorer.exe fil. Orsaken kan ha varit en trojan attack när du hämtade en fil från Internet. Lösningen kommer att ge en tillfällig korrigering till problemet. Men det är rekommenderat att installera Windows XP inom en snar framtid.

Instruktioner

1 Om aktivitetsfältet är inte synlig på alla, måste du trycka på "Ctrl", "Alt" och "Del" knapparna samtidigt för att öppna Aktivitetshanteraren. På fliken "Program", klicka på "Ny uppgift ..." -knappen. Skapa ny uppgift öppnas. Ange "explorer.exe" (utan citattecken) i fältet och klicka på "OK". Du måste göra detta flera gånger om Aktivitetsfältet försvinner igen. Utforskarens fönster visas.

Navigera till "Den här datorn" och sedan på "C: \ WINDOWS" mappen.

2 Kopiera "Explorer.exe" -ikonen och klistra in den i samma mapp. En fil "Kopia av Explorer.exe" kommer att skapas i mappen. Nu ändra filnamnet till "din name.exe."

3 Gå till menyn "Start" och välj "Kör". I Kör fältet, skriv "regedit" (utan citattecken) och tryck på "Enter". Navigera till HKEY_LOCAL_MACHINE \ SOFTWARE \ Microsoft \ Windows NT \ Current Version \ Winlogon. I den här mappen hittar du en sub heter "skal". Dubbelklicka den och byta namn på "explorer.exe" till "yourname.exe."

4 Starta om datorn efter att ha gjort ändringen. Skrivbordet kommer att vara tillbaka till det normala.

Tips

  • Använd Aktivitetshanteraren genom att trycka på "Ctrl", "Alt" och "Del" knapparna samtidigt för att köra Explorer.exe tillfälligt medan du följer proceduren.
  • Inte ändra andra inställningar i Windows-registret. Detta kan orsaka allvarliga problem för operativsystemet och datorn startas.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com