Hur du migrerar en gammal dator till en ny dator

November 6

Hur du migrerar en gammal dator till en ny dator


Om du precis köpt en ny dator, kanske du vill överföra dina gamla datafiler och inställningar för att kunna bevara dem. I Windows 7 finns det en funktion som kallas "Windows Filöverföring" som låter dig överföra filer, användarkonton och organen och programinställningar i din gamla dator. Detta fungerar om du vill överföra filer från en äldre Windows operativsystem, inklusive Windows XP och Windows Vista, eller ens från en Windows 7-dator, till en ny dator som kör Windows 7.

Instruktioner

1 Installera "Windows Filöverföring" till den gamla datorn. Om du inte har installationsprogrammet, ladda ner den först från Microsofts webbplats (se "resurser" länk) och fortsätt med installationen. Om den gamla datorn kör operativsystemet Windows 7, behöver du inte att installera programmet eftersom det redan har "Windows Filöverföring" förinstallerat.

2 Logga in som administratör i den nya datorn. Om du är inloggad som ett gästkonto, klicka på "Start" och sedan på högerpilen bredvid "Avsluta". Välj "Logga ut" och välj sedan administratörskontot. Skriv in lösenord för att logga in.

3 Klicka på "Start" och skriv "Filöverföring" i sökrutan. Välj "Windows Filöverföring" från listan med alternativ.

4 Hit "Next" när "Windows Filöverföring" dialogruta visas. Välj "En extern hårddisk eller ett USB-minne."

5 Välj "Detta är min nya dator" på frågan vilken dator du använder. Svara på några fler frågor tills du uppmanas att gå till den gamla datorn.

6 Lansera "Windows Filöverföring" i den gamla datorn. Anslut den externa hårddisken eller USB-minne i datorn.

7 Välj samma metod för överföring i den gamla datorn och välj "Detta är min gamla dator." Vänta på att datorn för att skanna och välja alla filer, konton och programinställningar kan överföra till den nya datorn. Klicka på "skräddarsy" och klicka på filer eller inställningar som du inte vill inkludera. Tilldela ett lösenord om du vill skydda filer och inställningar som du kommer att spara. Klicka på "Spara".

8 Bläddra fram till den externa lagringsenheten bland listan över dator enheter. Klicka på den och välj "Spara". Överföringen bör inledas omedelbart. Vänta på att datorn att uppmana dig att överföringen är klar.

9 Koppla den externa lagringsenheten från den gamla datorn och anslut den till den nya datorn. Fortsätt där du slutade. Öppna filöverföring och klicka på "Överför". Vänta tills datorn för att slutföra överföringen.

Tips

  • Se till att den externa hårddisken eller USB-minne som du använder har tillräckligt med utrymme för att rymma alla filer och inställningar som du vill överföra till den nya datorn.
  • "Windows Filöverföring" inte kommer att fungera om du vill överföra filer och inställningar från en 64-bitars till 32-bitarsversionen av Windows.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com