Hur man kan utnyttja den första bokstaven i namn i Excel 2007

February 21

Microsoft Excel 2007 innehåller ett stort antal celler som du kan använda för att lagra och manipulera tal och textsträngar som namn. Excel inte automatiskt aktiverar någon text, så om du har angett namn på ett kalkylblad i alla gemener eller versaler, är det hur Excel kommer att visa namnen. Excel 2007 inte har en knapp för att konvertera namnen till rätt mål, men det innehåller en funktion som kommer. Lägg till en kolumn som innehåller korrekt funktion, sedan kopiera tillbaka över de ursprungliga namnen.

Instruktioner

1 Högerklicka på kolumnrubriken som sitter ovanpå kolonnen av namn som du vill utnyttja. Välj "Infoga" i menyn som visas. Detta skapar en ny tom kolumn till vänster om namnen.

2 Markera cellen i den nya kolumnen som är direkt till vänster om den första namnet som du vill utnyttja.

3 Ange denna formel i cellen: "= Korrekt (XX)" utan citationstecken där "XX" är kolumnbokstaven, följt av radnumret för cellen direkt till höger om en du anger formeln i . Tryck på "Enter" för att placera formel i cellen. Det aktiverade namn visas i cellen.

4 Markera cellen som du just har angett formel i. Flytta musen till det nedre högra hörnet av cellen, där muspekaren förvandlas till ett plustecken. Klicka och håll ned musknappen och dra musen nedåt i kolumnen till cellen som innehåller efternamnet som du vill utnyttja. Släpp musknappen och alla aktiverade namn fylla i den tomma kolumnen.

5 Högerklicka någonstans i kolumnen som håller formlerna. Välj "Kopiera" från popupmenyn.

6 Välj den första cellen i den ursprungliga listan över namn. Högerklicka på cellen och flytta musen över "Klistra in special." Välj "värden" från listan med alternativ som visas. Alla dina ursprungliga namnen nu aktiveras.

7 Högerklicka på kolumnbokstaven ovanför kolumnen som innehåller de riktiga formler. Välj "Ta bort" i menyn.

Tips

  • Korrekt funktion aktiverar en bokstav i textsträngen som inte omedelbart föregås av en annan siffra eller bokstav, så att du kan använda funktionen för att kapitalisera både för- och efternamn om de är i samma cell.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com