Hur får man online Hjälp med Windows Vista

August 1

Hur får man online Hjälp med Windows Vista


Operativsystem är komplexa bitar av programvara. Till skillnad från andra program, som endast behöver fokusera på sin specialitet, operativsystem stöder flera viktiga funktioner som är helt annorlunda från varandra. Windows Vista har en inbyggd webbläsare, en nätverksgränssnitt, Service Pack, Windows-uppdateringar och mer, något som kan bryta vid varje given tidpunkt. Microsoft har gjort gällande grundlig hjälp, hur till och stödja webbplatser för Vista för att hjälpa frustrerade dator ägare och ger personlig onlinesupport om du behöver det.

Instruktioner

Hjälp för Windows Vista & instruktioner (Grundläggande information)

1 Öppna "Internet Explorer", som kommer installeras med Windows Vista.

2 Navigera till Microsofts Windows Vista Hjälp och anvisningar till webbsidan för grundläggande hjälpinformation om alla aspekter av Vista, såsom navigera i operativsystemet, upprättande av nätverk och ändra systemfunktioner.

3 Bläddra i listan över hjälpavsnitt, som bryts upp i tre huvuddelar; De bästa lösningarna, Använda Windows Vista och komma igång. Varje avsnitt innehåller underkategorier för att hjälpa dig att hitta lösningen på ditt problem snabbare.

4 Klicka på "gemenskapen och Forum" i listan av Windows Vista Hjälp alternativ, välj sedan "Windows Vista Forum" att samtala med andra Vista-användare och Microsofts experter om dina problem på Microsofts svar webbplats.

5 Klicka på "Kontakta support" i Windows Vista Hjälp alternativ, klicka sedan på "Windows Vista" i avsnittet "Microsoft Support" på nästa sida för att be om hjälp från Microsofts kundtjänst. Identifiera vilken version av Vista är på datorn för att starta processen, sedan identifiera tillämplig kategori och underkategori ditt problem faller in. Välj om du vill e-post, chat eller telefonsupport, ge din faktureringsinformation och följ instruktionerna för din online-support val.

Microsoft Support (Tekniska problem)

6 Öppna "Internet Explorer", som kommer installeras med Windows Vista.

7 Navigera till stöd för Windows Vista Tekniska problem och felsökning webbsida på Microsofts supportwebbplats för att få hjälp med mer komplexa tekniska problem, såsom felmeddelanden och datorn låser sig.

8 Håll musen över en hjälp kategori, till exempel "Top Issues", "Nätverk" eller "Maskinvara och drivrutiner" i den vänstra navigeringsrutan. Länkar till specifika hjälpavsnitt för den kategorin visas i huvudvisningsfönstret.

9 Klicka på en länk i huvudvisningsfönstret för att se hjälpinformation för det ämnet. Vissa hjälpsidorna kan instruera dig att köra Microsofts "Fix It" programvara bedömning för att kunna diagnostisera och åtgärda problemet.

10 Klicka på "Få hjälp nu" i det övre högra hörnet av huvud Vista-stöd för att kontakta Microsofts kundtjänst. Identifiera vilken version av Vista är på datorn för att starta processen, sedan identifiera tillämplig kategori och underkategori ditt problem faller in. Välj om du vill e-post, chat eller telefonsupport, ge din faktureringsinformation och följ instruktionerna för din online-support val.

Tips

  • Och med april 2011, e-post och chattsupport hjälp kostar $ 49 och telefonsupport kostar $ 59. Men har du möjlighet att skriva in ett produktidentifikationsnummer om du har köpt en vara med en utökat stöd garanti.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com