Hur man nollställer PRAM i en iMac

July 21

Hur man nollställer PRAM i en iMac


Ibland kan det bli nödvändigt att återställa vissa aspekter av datorn, såsom PRAM (parameter random access memory) för att åtgärda vissa problem som kan uppstå. Återställa PRAM av en Macintosh-dator är i allmänhet lösningen på många frågor som en felaktig bildskärmen, driver inte att montera, frågor boot och andra saker som inte kan lösas med en enkel omstart. Återställa PRAM i en iMac är enkel att göra och bör inte ta mer än några minuter att slutföra.

Instruktioner

1 Stäng av datorn helt. Om du inte kan komma åt avstängningsmenyn kan du hålla strömbrytaren intryckt tills maskinen stängs av. Om detta inte fungerar, kan du koppla bort den från väggen, men det rekommenderas inte om det inte finns något annat sätt att stänga av den.

2 Leta upp "Command", "Alternativ", "P" och "R" på tangentbordet. Tangenterna kommando och alternativ är i allmänhet ligger direkt till vänster om din mellanslagstangenten. Du kommer att behöva trycka på dessa knappar alla samtidigt, så var beredd att göra det.

3 Slå på iMac. Omedelbart tryck och håll ner "Command", "Alternativ", "P" och "R" på tangentbordet. Detta måste göras innan datorn visar den grå startskärmen, annars kanske inte fungerar.

4 Fortsätt att hålla ned tangenterna tills datorn startar om sig själv igen, och du hör startljudet. Du kan sedan släpper tangenterna, och datorn kommer att starta upp till inloggningsskärmen eller skrivbordet.

Tips

  • Många grundläggande frågor kan lösas genom att återställa PRAM, och det kommer inte att orsaka några negativa effekter om det är framgångsrikt. PRAM återställer helt enkelt vissa funktioner och alternativ som högtalarvolymen, autokey hastighet och andra grundläggande funktioner.
  • Detta sätt att återställa PRAM fungerar på alla versioner av Mac OS 9 och ovan.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com