Hur man gör en TTF typsnitt i Ubuntu

January 2

Hur man gör en TTF typsnitt i Ubuntu


Ubuntu är en öppen källkod, fritt tillgänglig operativsystem under GNU General Public License. Det finns andra fri, öppen källkod program som fungerar sömlöst med Ubuntu - som Gimp (GNU Image Manipulation Program) och Inkscape - som är användbart för att skapa typsnitt. En Truetype Font (TTF) kan genereras med ett typsnitt skapande program som fontforge. Andra program kan köras på Ubuntu genom vin (som står för Windows Emulator).

Instruktioner

1 Skriva alfabetet på ett papper (företrädesvis en mall; se Resurser för ett exempel) med användning av en filtpenna eller markör. Kulspetspennor är inte idealiskt för denna uppgift, så undvik att använda dem om det är möjligt.

2 Skanna din handskrivna alfabetet i datorn med hjälp av en flatbäddsskanner. Skanna minst 300 dpi upplösning i gråskala i bitmap-format.

3 Importera skannade bitmappsbild i ett bildredigeringsprogram, t.ex. Gimp. Gimp kan laddas ner från förråden genom att välja "System", "Administration", "Synaptic Package Manager" och sedan söker efter "Gimp." Andra program (Photoshop eller Corel Photo, till exempel) kan också användas. Städa upp bokstäverna eller skåror, och använda filter eller andra effekter, om så önskas.

4 Öppna bitmapp i en vektorgrafik redaktör som Inkscape, också fritt tillgänglig från förråden, eller önskad grafik editor (som CorelTrace [Coreldraw] eller Adobe Streamline). Vektorisera bilden genom att välja "Trace Bitmap" från "Path" -menyn i Inkscape, sedan spara som en SVG-fil. Typ måste sparas i vektorformat för att möjliggöra skalning och storleksändring.

5 Importera SVG-filen till fontforge eller liknande teckensnitt skapande program (t.ex. Fontographer eller FontLab Studio). I fontforge, välj "File" och sedan "Importera". Göra justeringar som behövs och skapa din teckensnitt. Klicka på "Skapa" i menyn "Arkiv" och spara filen med ett Ttf förlängning.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com