Hur man kan jämföra två filer i Windows

April 4

Om du vill jämföra de olika attributen för två olika filer i Windows operativsystem, kan du bara använda varje fil "Egenskaper" fönstret. Detta fönster kommer att ge dig varje bit av information du behöver för att jämföra de två, som när de skapades, vilken filstorlek de är och mer. Du behöver inte ens vara att jämföra två filer med samma tillägg för att använda denna metod.

Instruktioner

1 Högerklicka på den första filen som du vill jämföra. Klicka på "Egenskaper". Dess "Egenskaper" öppnas nu på skärmen.

2 Högerklicka på den andra filen du vill jämföra. Klicka på "Egenskaper". Dess "Egenskaper" öppnas nu på skärmen.

3 Placera de två "Egenskaper" fönster på skärmen så att du kan se dem båda bredvid varandra på samma gång. Nu kan du använda den information som du ser på skärmen för att jämföra de olika egenskaperna hos de två filerna.

4 Använd fliken "Allmänt" för att jämföra olika information om de filer som de finns på hårddisken. Du kan se datum de skapades, datum de senast ändrades och datum de senast användes. Du kan se den exakta platsen för filerna på din hårddisk, liksom den exakta storleken på filen och hur mycket utrymme på hårddisken varje fil tar upp.

5 Använd fliken "Säkerhet" för att se vilka användare på din dator har möjlighet att komma åt filerna som du jämför.

6 Använd "Detaljer" -fliken för att se i stort sett samma information du hittade när du klickar på fliken "Allmänt". Du kan återigen se när filerna senast skapas, ändras och nås samt hur mycket utrymme (mätt i antingen kilobyte, megabyte eller gigabyte beroende på storleken på filen) att dessa filer upptar på din hårddisk.

7 Använd fliken "tidigare versioner" för att se mer information om tidigare sparade versioner av de filer du jämför på datorn.

Tips

  • Beroende på vilka typer av filer du jämför, kan du inte se något annat än "Allmänt" fönstret när du öppnar en "Filegenskaper" fönstret.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com