Hur man installerar en CD-ROM-enhet

April 6

Installera en CD eller DVD-enheten är typiskt mycket enkel och tar väldigt lite ansträngning. Chansen finns, om din dator är en äldre modell, du kanske bara har en CD-ROM eller CD-RW installerats. Om du vill uppgradera datorns kapacitet och börja bränna egna CD- och DVD-skivor, följ denna guide för att lära hur man installerar en ny CD eller DVD-enhet.

Instruktioner

1 Innan du köper en ny CD eller DVD-enhet, se över sina minimisystemkraven för att se till att datorn är upp till par. Om datorn inte uppfyller minimikraven, kan den nya enheten inte att kunna köras med maximal prestanda.

2 Stäng av datorn, ta bort alla anslutningar, och jorda dig antingen genom att vidröra en bit av omålad metall eller genom att bära ett antistatiskt handledsband. Ta fallet från datorn.

3 Leta reda på CD-ROM-bay. Detta bör vara mycket enkel; i nästan alla fall, med undantag av mycket gamla datormodeller, är det rätt på framsidan, mot toppen av fallet.

4 Inspektera kablar som är anslutna till den aktuella CD-ROM-enhet, om du har en. Det bör finnas två kablar: den platta, breda kabel kallas bandkabeln, medan den mindre kabel med plast änden kallas strömkabeln. Titta på bilden som referens.

5 Kontrollera att se om en del av bandkabeln som är ansluten till din gamla cd-enheten är också ansluten till hårddisken. Om det är, kan du behöva installera en andra bandkabel till moderkortet. Klicka på bilden till vänster för att få en allmän uppfattning om vad ett moderkort ser ut (er kan vara annorlunda). Den ena änden av bandkabeln skall märkas med en röd linje. Sätt detta till moderkortet. Det om inte passar i första, vända den upp och ner och försök igen.

6 Om CD-enheten för närvarande är installerad på datorn använder samma bandkabel som hårddisken, måste du se till att din nya CD- eller DVD-enheten har ställts in som en mästare. Å andra sidan, om din gamla CD-enheten använder sin egen bandkabel, du kommer att behöva ställa in ny CD eller DVD-enheten som en slav. Eftersom jumper placering varierar med varje CD / DVD-varumärke, måste du hänvisa till din produkt manual för att se hur du konfigurerar dem. Om det är kabel väljer, behöver du inte ändra något.

7 Installera den nya enheten i en tillgänglig CD-ROM bay. Du kan behöva lossna panelerna på framsidan av ärendet. Vissa datormodeller kräver att du skruva området runt viken (vanligtvis 2-4 skruvar på varje sida), medan andra gör det möjligt att helt enkelt skjuta cd-skivan i bukten, där det kommer att gå på plats. För de förstnämnda, efter installation av CD-ROM, byt skruvarna tillbaka i facket.

8 Anslut bandet och strömkabeln på baksidan av den nya CD- eller DVD-enhet (översyn bilden för referens). Om du installerar det som en slav enhet, måste du dela en del av hårddisken eller gamla CD-ROM-enhet gamla bandkabel med den nya enheten (det finns vanligtvis två kontakter på en bandkabel).

9 Slå på datorn och lämnar fallet av för nu. Gå till BIOS-skärmen. Datorn bör ange, på botten av skärmen, som för att slå ange BIOS. Om BIOS inte har ett automatiskt identifiera alternativ, måste du ställa in din nya CD-enheten som master eller slav. Om datorn inte läsa din nya CD-ROM-enhet, stänga av datorn och se till att alla anslutningar är säkra, och försök igen.

10 Sätt tillbaka fallet. Installera någon programvara som krävs och konfigurera din nya CD-ROM vid behov.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com