Hur man bygger en Barebones dator

April 6

Hur man bygger en Barebones dator


Barebones datorer blir allt mer populärt eftersom fler konsumenter få kunskap om datorkomponenter och design. Många datorbutiker säljer barebones datorer som ett fall, moderkort och processor kombination som ger kunderna möjlighet att mixa och matcha andra alternativ i datorn. Detta gör det möjligt för kunder att bygga ett system som uppfyller deras specifikationer utan att behöva oroa sig för moderkort och CPU kompatibilitetsproblem. Barebones datorer också låta konsumenterna förbi den känsliga förfarande CPU installation. När ett barebone-system väljs kan användaren börja välja alla nödvändiga delar för att bygga en kraftfull maskin.

Instruktioner

core Hårdvara

1 Kontrollera barebone paketet för att se om den innehåller minnet. Se till att datorn är frånkopplad från strömkällan när du arbetar. Installera minne genom att klicka på minnet på plats och skruva ihop med medföljande skruvar och en skruvmejsel. Varje moderkort installerar minne på olika sätt, så var försiktig. Se till att du är jordad genom att bära en jord armband. Installera aldrig datordelar när de är anslutna till en strömkälla. Skruva fast moderkortet i datorn där det passar i fodralet. Varje fall är olika, så installera det där det passar bäst.

2 Välj ett grafikkort som är high end om du är en gamer, eftersom detta kommer att påverka kvaliteten på de spel eller grafiskt intensiva applikationer. Tänk på att grafikkort teknik förändras snabbt, så att inte spendera alltför mycket. Alla kort kommer snabbt föråldrade och behöver bytas ut. Installera grafikkortet till en PSI slits eller andra grafikkort med en skruvmejsel. Instruktionerna kommer att berätta vad facket ska användas för att installera grafikkortet.

3 Anslut hårddisken till moderkortet med hjälp av de medföljande kablarna. Skruva fast hårddisken i fallet.

4 Placera strömförsörjningen inuti höljet och anslut den till moderkortet. Se till att skruva fast nätaggregatet på plats med hjälp av slutna kontakter.

ytterligare maskinvara

5 Välj ett ljudkort om du kommer att ansluta datorn till ett ljudsystem eller kräver mer uppslukande ljud än moderkortets integrerade system kommer att ge. Anslut detta till moderkortet och installera i fallet.

6 Se till att systemet har en optisk enhet som stöder funktioner som du kommer att kräva. Välj en enhet som kan läsa och skriva till CD-skivor och välj en hastighet som är tillräckligt hög för att möta dagens media krav. Montera detta i fallet, ansluta till fallet och moderkort.

7 Installera ett kylsystem som kommer att hålla alla dina utrustning fungera effektivt. Värmeuppbyggnad i ett system orsakar extra slitage och skadar ditt system. Fläktar och vätskekylning är de mest populära systemen på marknaden. Se till kylsystemet är fäst vid fallet med säkra skruvar.

8 Installera ett nätaggregat som kommer att ge tillräckligt med energi för att driva alla dina utrustning och möjliggöra eventuella framtida uppgraderingar. En tillräckligt stor kraftsystemet är absolut nödvändigt att funktionell drift.

9 Plocka ut kringutrustning som stöder de funktioner du behöver för din dator. En bra skärm och inmatningsenheter hjälpa öka upplevelsen av att använda en top-of-the-line-systemet. Anslut dessa till datorn efter alla andra delar är installerade.

10 Anslut strömförsörjningen till ett eluttag och slå på. Ställ in den interna programvaran när datorn är i drift.

Tips

  • Noga med att inte röra upp statisk elektricitet när du arbetar. Iklädd en jord armband kommer att hjälpa, som kommer att stanna stilla under hela processen och undvika statisk elektricitet. Gnugga inte fötterna mot mattan eller bära statisk producerande kläder som tröjor.
  • Arbeta aldrig på en dator när den är ansluten till en strömkälla. Detta kan bränna ut datorn och orsaka elektriska stötar.
  • Använd inte en magnetisk skruvmejsel eftersom detta kan förstöra känsliga datordelar.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com