Hur man testar ditt moderkort

April 11

Hur man testar ditt moderkort


Ditt moderkort är hjärtat i din dator. Den förmedlar alla signaler bland annat datorkomponenter. Utan ett moderkort, är datorn i huvudsak värdelös. Testa ditt moderkort tidigt kan hjälpa dig att diagnostisera problem det har innan de är för svåra att fixa. Det kan också hjälpa dig att räkna ut varför din dator är att buggig, om du har problem. Användarvänliga program finns tillgängliga för att hjälpa dig att testa ditt moderkort och avgöra vilka reparationer är nödvändiga.

Instruktioner

1 Välj ett program som hjälper dig att testa ditt moderkort. Fria program finns tillgängliga, men andra alternativ som kostar pengar erbjuda fler valmöjligheter och mer kontroll över din test. Avgöra vilken som är rätt för dig genom att betrakta din budget och läsa om vad varje program erbjuder. Även ett gratis program kan hjälpa dig att få en grundläggande uppfattning om hur moderkortet fungerar.

2 Logga in på webbplatsen för det program som du har valt att använda, sedan ladda ner programmet. Du kan behöva betala en avgift om du har valt ett kommersiellt program.

3 Installera programmet när filen har hämtats, sedan öppna programmet.

4 Välj rätt alternativ för att testa moderkortet. Sättet du kör diagnostik scan kommer att variera beroende på vilket program du har valt, men det bör finnas en "Hjälp" funktion om du har problem med att köra moderkortet testet. De flesta program är mycket användarvänliga och du kommer att kunna köra moderkort scan utan problem.

Tips

  • Om ditt moderkort inte fungerar alls, öppna datorlådan och glans en ficklampa på den. Ta en titt på komponenterna; om du ser en trasig säkring eller en brännmärke, du vet att det är inte något du kan fixa utan att köpa och installera nya bitar i ditt moderkort. Försök inte att öppna datorn fallet om det kommer garantin ogiltig.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com