Tutorial på notetaking med Keynote

September 24

Keynote för Mac OS X och iPad är främst avsett för att skapa bildspel presentationer. Du kan använda programvaran för andra ändamål, såsom anteckningar för dina klasser, vid möten eller att spela in viktiga tankar och idéer. Tänk på varje ny bild som en ny sida i en anteckningsbok. Skapa så många bilder som behövs för att skriva ned dessa måste-ha anteckningar.

Instruktioner

1 Öppna "Keynote" program på din Apple iPad eller Mac-dator.

2 Skapa en ny bildspel presentation. Välj ett tema för din antecknings projekt. För denna uppgift, det är rekommenderat att välja en enkel tema, såsom "White", "Black" eller "Gradient." Du kan alltid ändra temat vid ett senare tillfälle.

3 Dubbelklicka på titelfältet för att ge din antecknings projektet en titel. I underrubriken fältet kan du skriva datum och plats för att påminna dig senare när och var noterna kommer ifrån.

4 Lägg till en ny bild. På iPad trycker du på "+" längst ned till vänster på skärmen. På Mac OS X, klicka på "Ny" -knappen i det övre högra hörnet av programfönstret.

5 Välj typ mall. På Mac OS X, klicka på "Master" ikonen i det övre verktygsfältet. På iPad, du automatiskt hälsade med mallväljaren efter att klicka på ikonen "+".

6 Välj "Bullets" mall för att skriva snabba, korta beskrivningar i kula formatering. Om du behöver ta långa formen anteckningar väljer "Title & Textning" mall.

7 Skapa en ny bild för varje sida av anteckningar du vill skapa. När du är klar med anteckningar, kan du spela upp bildspel eller bläddra igenom bilderna för att se vad du har nedtecknade.

8 Spara bildspel presentation, så att du inte förlorar de anteckningar du har tagit.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com