Vad Är Trojan.Downloader.WMA.Wimad?

October 9

Vad Är Trojan.Downloader.WMA.Wimad?


WMA.Wimad, vilket kan ske i form av många olika filer, är en typ av trojan program - ett leveranssystem för virus eller spionprogram.

trojans

Trojaner (uppkallad efter den trojanska hästen från Homeros "Iliaden") är program som påstår sig vara något godartad eller lämpligt att lura datoranvändare i öppningen eller att installera dem. När laddas in i minnet, sprider de ut sig som spionprogram eller virus. Trojaner är till skillnad från andra typer av skadliga program i att de kräver användar godkännande att bli aktiva, och lita på direkt lurar användaren snarare än att installera sig tyst och automatiskt utan hans vetskap.

WMA.Wimad

WMA.Wimad, klassificeras som en Trojan.Downloader, oftast kommer förklädd till en Windows Media Audio (WMA) file.The namnet på filen kan vara någon av många olika saker som syftar till att tilltala en användare, inklusive namn på kändisar eller populära låtar. När den laddas i Windows Media Player, kommer filen öppnas ett webbläsarfönster till en förtäckt malware webbplats och uppmana användaren att ladda ner och köra en körbar fil. (Den här filen kommer ibland förklädd till en codec, en legitim mjukvara som krävs av Windows Media Player för att spela upp vissa typer av ljud- eller videofiler.) När kör, detta körbara kommer att installera skadlig kod på användarens dator.

undvika WMA.Wimad

Den WMA.Wimad Trojan förblir ofarliga tills den aktiveras av användaren, så helt enkelt ta bort den trojanska när det identifieras kommer att upphäva det. Var medveten om vad du har laddat ner, bara ladda ner från betrodda webbplatser, och ta bort alla misstänkta filer. Om du gör öppna en WMA som omedelbart försöker ladda ner från en webbplats som www.missing-codecs.com eller www.fastmp3player.com vägra nedladdningen, nära Windows Media Player och kör en sökning på Internet för WMA-filer i fråga och platsen försökte man få tillgång till för att se om det har klassificerats som farlig på någon av de många online-malware-databaser.

Ta bort Malware

Om en WMA.Wimad Trojan är framgångsrik, kommer att ta bort bäraren filen har ingen effekt på infekterade systemet, och du måste ta bort den installerade programvaran på samma sätt som malware. Malware borttagning verktyg som Spybot, Ad-Aware och Malwarebytes Anti-Malware alla har gratis nedladdningsbara versioner som kan ta bort många olika typer av oönskade program. (Se avsnittet Resurser för länkar.) Läs dokumentationen för dessa program, och kör Internet söker efter den exakta namnet på programvaran installerad på datorn för att få råd om att ta bort den från olika forum och databaser. Avlägsnande skadliga program är ibland svårt, men nästan alltid möjligt.

andra trojaner

På grund av den effekt som ges dem av den tekniska medgivande från användaren, kan vissa trojaner vara extremt farlig. Trojaner kan utformas för att tillåta en dator att komma åt och fjärrstyras; de kan skicka loggar användartangenttryckningar till angripare, som kan söka dem för lösenord eller kontonummer; de kan rikta anti-malware program som den som länkad nedan, hindrar användaren från att köra det eller ens för att söka hjälp på nätet. Om en sådan trojan tar tillräcklig kontroll över datorn för att hindra dig från att bekämpa den anger felsäkert läge genom att starta om datorn och håller ned F8-tangenten när datorn startar. Välj "Felsäkert läge med nätverk" och söka efter hjälp inifrån detta avskalad version av Windows.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2018 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com