Hur man använder RSS för att uppdatera en webbsida

October 9

Hur man använder RSS för att uppdatera en webbsida


Ställa in din webbplats för att automatiskt uppdatera från ett RSS-flöde är ett enkelt sätt att hålla din webbsida uppdatering med liten eller ingen ansträngning. Den viktig del när du skapar en webbsida för att uppdatera från RSS är att välja ett content management system (CMS) som enkelt kan integreras med RSS och som kan publicera innehåll från RSS med minimal installation. Helt enkelt att arbeta med en standard HTML-webbsida är ineffektivt och alltför komplex. Content management system som Tumblr och Wordpress erbjuder out-of-the-box RSS publiceringsfunktioner som kan sättas upp på bara några få enkla steg.

Instruktioner

Konfigurera din CMS

1 Forskning tillgängliga content management system för att hitta en som bäst passar dina behov. Populära och lätt att använda CMS gränssnitt inkluderar Wordpress, Joomla och Drupal. Andra plattformar som kräver minimal installation inkluderar Tumblr, soup.io och Posterous.

2 Ställ in CMS på din webbplats genom att följa den medföljande dokumentationen. Om du använder en värdtjänst (som Tumblr, soup.io eller Posterous), helt enkelt registrera ditt konto och ställa in din webbplats.

3 Lägg RSS-stöd publikation om du använder en egen värd CMS som Wordpress, Joomla eller Drupal. Att lägga till stöd för den här funktionen måste du installera en plug-in som kan hantera och publicera RSS-flöden. För värd lösningar, är publiceringen stöd RSS redan inbyggt och nås från panelen webbplatsinställningar.

Lägg RSS-feeds till din webbplats

4 Navigera till RSS förvaltning panel inom din CMS.

5 Kopiera RSS webbadressen till RSS-flöden du vill automatiskt publicera på din webbplats. Nästan varje webbtjänst du använder, från Twitter och Facebook till Delicious, Flickr, Last.FM och mer publicera RSS-flöden av ditt innehåll. Du kan komma åt dessa flöden genom att klicka på den oranga RSS-ikonen som finns i adressfältet i webbläsaren.

6 Ange RSS feed detaljer i RSS publicering manager och justera offentliggörande frekvens och andra inställningar som kan ingå.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com