Hur du gör din egen text äventyrsspel

October 13

Hur du gör din egen text äventyrsspel


Datorspel --- och den specifika genre av text äventyr --- sprang in i existens i 1979 med Will Crowther 1979 Colossal Cave äventyr. Text äventyr, mycket mindre populär nu än i mitten av 1980-talet, är fortfarande skapas. Spelen faller mellan grafiska äventyr och litterära interaktiv fiktion, som kombinerar element av pussel-baserade spel och kommandoraden interaktion. Dessa spel har en enkel programstruktur, så du behöver lite kodning expertis för att skapa en text äventyr. Du behöver kreativa berättande och pussel skapande förmågor.

Instruktioner

1 Spela några klassiska och nya text äventyr att bättre förstå spelen. Colossal Cave äventyr och hela Zork-serien finns gratis på nätet, och de flesta moderna spel i genren är offentligt släppt på Interactive Fiction Arkiv webbplats.

2 Designa ditt spel. Planera en enkel handling, och rita kartor över rum eller områden som finns i ditt spel. Träna placeringen av användbara föremål och karaktärer i spelet, och välj dina pussel. Text äventyr pussel kommer i alla sorter, såsom enkla situationer som kombinerar föremål för belöning, labyrinter av anslutande rum och komplexa fällor som är svåra att fly.

3 Välj en utvecklingsplattform, och lära sig att använda den. Även om du kan använda en traditionell programmeringsspråk, såsom C ++ eller ens grundläggande, de flesta text äventyr utförs med särskilda motorer, såsom informera eller TADS. TADS är förmodligen en bättre språk om du har tidigare erfarenhet av programmering, medan Inform är bättre om du har en bakgrund i litteratur. Båda är tillräckligt enkelt för alla att lära sig.

4 Skapa äventyr, skriva kod som behövs för att sätta ihop allt. Testa det minutiöst för programmering buggar och tryckfel. Har några vänner prova det, att bestämma dess svårighetsgrad. Tweak, revidera och perfekt det.

5 Använd de resurser som online interaktiv fiktion samfundet att distribuera spel. Ladda upp den till Interactive Fiction Arkiv. Ange det i IFComp, online tävling för årets bästa interaktiva fiktion, för ännu större publicitet.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com