Hur man identifierar Moderkort Använda Phoenix BIOS

June 15

Moderkortets BIOS tillverkare är lätta att identifiera när du vet var du ska leta. I själva verket är moderkortets BIOS tillverkaren visas varje gång du startar datorn. En startskärmen visas som täcker informationen, så det är normalt dold. Att hitta Phoenix tillverkare information (såväl som andra) åstadkoms genom att starta om datorn och ett par knapptryckningar.

Instruktioner

1 Stäng av datorn. Du kan också starta om datorn, men att stänga av datorn ger dig mer tid att trycka på knapparna som behövs för att visa BIOS informationen.

2 Slå på datorn. När maskinen slås på, vänta några sekunder innan startskärmen visas. Startbilden är den första bilden ses när du slår på en dator.

3 Klicka på "Esc" så snart som startskärmen visas. När du klickar på Escape, är DOS-prompten visas liksom maskinens last svar som normalt döljs av startskärmen.

4 Visa systemets BIOS informationen. Om BIOS-tillverkaren är Phoenix, är det visas som den första raden i DOS-skärmen. Den visar också en version av BIOS bredvid Phoenix beteckning.

5 Tryck på "Paus" knappen på tangentbordet om maskinen startar alltför snabbt för att visa text. När du har tryckt på "Esc", kan du trycka på "Pause" för att ge dig mer tid för att visa BIOS-version och ta del av BIOS information.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2019 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com