Hur man sätter in ett index i en PowerPoint

June 4

Hur man sätter in ett index i en PowerPoint


Versioner av PowerPoint före 2007 tillåtit att skapa en sammanfattande bild eller innehållsförteckning som skulle samla titlarna från alla bilderna i presentationen. Microsoft Office 2007 och senare stöder inte den funktionen i PowerPoint, men du kan sätta ihop ett index av glid titlar manuellt med bara lite kopiera och klistra arbete. Dessutom kan du skapa länkar från indexet till var och en av bilderna i index för att göra det enkelt att navigera runt i presentationen.

Instruktioner

1 Klicka på fliken "Hem" och klicka sedan på "Ny bild" -knappen. Dra den nya bilden i listan till vänster och släppa den på den plats du vill att din index. Klicka på platshållaren titel och typ: ". Index"

2 Klicka på den första bilden som du vill indexera. Markera bilden titeln och trycka på "Ctrl + C" på tangentbordet för att kopiera texten. Klicka tillbaka till index bilden och klicka i textrutan under titeln. Tryck på "Ctrl + V" på tangentbordet för att tidigare i titeln på den första bilden. Tryck på "Enter" för att komma till nästa rad. Upprepa processen för varje bild titel som du vill ha i indexet.

3 Välj index bilden. Markera texten för den första posten i indexet. Klicka på "Infoga" -fliken och klicka sedan på "Action". Välj "Hyperlänk" från listan av radioknappar. Välj "Slide ..." från rullgardinsmenyn under "Hyperlänk." Välj bild titel från listan över bilder. Upprepa denna process för alla bildrubriker. Nu under bildspelet när du klickar på listan i index du kommer att hoppa till den bilden.

4 Klicka på den första bilden i presentationen - det är inte index bilden. Klicka på "Infoga" och sedan klicka på "Shapes" och välj hussymbolen formen i avsnittet "Åtgärdsknappar". Klicka och dra för att dra ikonen huset på bild där det kommer att vara tillgänglig ännu ur vägen, till exempel, i det nedre högra hörnet. Klicka på rullgardinsmenyn under "Hyperlänk" i dialogrutan som visas och välja plats för indexet glida från listan. Till exempel, om indexet är den första bilden, välj "Första Slide."

5 Högerklicka på huset ikonen åtgärdsknappen och välj "Kopiera". Klicka till nästa bild i PowerPoint och tryck "Ctrl + V" på tangentbordet för att klistra in funktionsknappen på nästa bild. Upprepa för alla bilder i indexet. Nu klicka på funktionsknappen från någon skjut kommer du tillbaka till index och klicka på någon post i indexet tar dig till bilden med den titeln.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com