Skillnaden mellan Hot & Sårbarhet

September 24

Skillnaden mellan Hot & Sårbarhet


Du riskerar att ådra sig skador om du har tillgångar som är utsatta för hot på grund av sårbarheter. För att minska risken, kan du ta itu med de hot eller sårbarhet, men de två är inte samma sak. Olika hot utnyttjar olika sårbarheter och olika riskminskningsstrategier är effektiva. För att minska den totala exponeringen till skadestånd från IT misslyckande, måste du klassificera de hot som du utsätts, identifiera dina svagheter och tillämpa förmildrande strategier.

Förhindra Malware Infektioner

Hotet från skadliga program är att datorerna kan bli infekterade med virus, adware och program som stjäl dina data. Din sårbarhet för dessa hot består av unpatched operativsystem och out-of-date antivirusprogram. Du kan minska risken genom att minska din sårbarhet. Att hålla operativsystemet uppdaterat och med den senaste antivirusprogram hjälper till att hålla ut skadlig kod och gör en infektion i datorn mindre troligt.

upprätthålla säkerheten

Obehörig åtkomst är ett hot som kan leda till stulna data och äventyras datasäkerhet. Hackare kan få tillgång till känslig information såsom kreditkortsnummer och bankkonto inloggningar. Nyckelsårbarheter svaga lösenord, svag fysiskt skydd av system och social ingenjörskonst strategier hackare. Du kan minska risken genom att skapa starka lösenord som innehåller en blandning av bokstäver, siffror och symboler, genom att hålla känsliga system under lås och bom och genom att vägra att lämna ut personuppgifter om du inte är säker på att motparten är auktoriserad att ta emot den.

Neutraliserande Phishing Utnyttjar

Phishing hot rikta intet ont anande användare via e-post och uppmuntra dem att dela privat information, användarnamn och lösenord genom att utge sig ett meddelande från en bekant och välkänt företag. Den tillhörande sårbarhet är en bristande kännedom om nätfisketekniker. Du kan undvika att falla offer för nätfiske genom att kontrollera e-post för att se till avsändaren matchar företaget förmodligen skicka e-post och genom att kontrollera länkarna för att se till att de går till rätt företagets hemsida.

Främjande Safe Browsing

Besöker webbplatser lämnar du öppna för hot från nedladdningar och ökända platser som ber om och samla in din personliga information. Bläddrar sårbarheter kommer från besökarens beredskap att ge information till okända platser och nedladdning av okänd programvara. När du aldrig ge ut information om du inte vet att webbplatsen är ansedda och aldrig ladda ner programvara om du inte vet vad du laddar ner, du minska både hot och sårbarheter. Undvika vissa webbplatser minskar hoten genom att begränsa möjligheterna för webbplatser att äventyra din dator. Att avstå från riskbeteende minskar din sårbarhet för eventuella hot som finns kvar.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com