Hur du formaterar en Mini SD-kort

January 22

Hur du formaterar en Mini SD-kort


Med hjälp av en mini-SD-kort för din telefon eller mobil enhet kan vara ett bra sätt att öka lagringskapaciteten. Men dessa kort kan bli igensatta med slumpvisa registerposter, temporära filer och andra herrelösa filer. Formatering regelbundet är ett måste för att hålla kortet fungerar och hålla informationen med full kapacitet.

Instruktioner

Instruktioner

1 Placera mini-SD-kortet i mini-till-SD-kortadaptern. Kontrollera att fliken på mini-SD är vänd den övre sidan av adaptern. Skjut den långsamt, försiktigt så att inte skada stiften.

2 Skjut adaptern i en SD-kortplats på datorn. Om du inte har en SD-kortplats, placera adaptern i en USB-kortläsare och koppla det till en USB-port på datorn. Ge datorn tid att läsa kortet.

3 Öppna "Den här datorn" (vanligtvis finns i startmenyn) och navigera till din mini-SD-kort. Det kommer vanligtvis att erkännas som en enhet, till exempel "E" eller "H :."

4 Högerklicka på enheten och välj "Format" alternativet. En meny öppnas.

5 Kontrollera att drivstorleken är rätt inställd, och att den är inställd på filsystemet du vill använda (vanligtvis FAT32 på ett SD-kort). Om du inte vet vilket filsystem du ska använda, bara lämna det vid grundinställningen.

6 Ange en volymetikett, som är namnet på enheten, tryck sedan start. Denna process tar bara några minuter.

Tips

  • Använd inte "Quick Format" alternativet om du inte har nyligen formaterat mini-SD-kort. "Quick Format" inte helt radera alla data och är inte effektiv om den inte används efter en fullständig formatering.
  • När du formaterar mini-SD-kort, kommer alla data på den raderas. Se till att säkerhetskopiera dina filer på kortet innan du formaterar.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com