Vad är en Microdrive?

January 24

Vad är en Microdrive?


Microdrive är miniatyr, en-tums hårddiskar som produceras av IBM och Hitachi. Andra företag har producerat liknande anordningar, men de kan inte officiellt betecknas som "Microdrive." Det är ett varumärke som är specifik för IBM / Hitachi produkter. Andra företag som Sony har licensierat namnet "Microdrive" och sålde andra versioner.

Historia

År 1999 lanserade IBM det första Microdrive. Den ursprungliga modellen hade en kapacitet på 170 MB. Detta utvidgades till 8 GB med 2006. De var de minsta hårddiskar i existens vid tidpunkten. Från 1999 till 2003, var de kända som IBM Microdrive. Hitachi köpte IBM: s hårddisk verksamhet i 2003, och enheterna blev känd som Hitachi Microdrive.

Tidsram

Vad är en Microdrive?


IBM MD170 / A utvecklades under 1999. En 340 MB versionen också släpptes samma år. År 2000 var de 512 MB och 1 GB modeller skapas. När Hitachi förvärvade IBM: s hårddisk division 2003, utvecklade de 2 GB Microdrive och släppte dem under det nya namnet. En 4 GB Microdrive släpptes av Hitachi 2004. Samma år ett annat företag, Seagate Technology, började utveckla sin version av Microdrive. De skapade 2,5 och 5 GB versioner. År 2005 producerade Hitachi en 6 GB Microdrive medan Seagate släppt en 8 GB-modellen. Från 2006 till 2008, båda företagen fortsatte att erbjuda 8 GB Microdrive.

Fungera

Microdrive är utformade för att användas i Compact Flash typ II Slots. På grund av deras ringa storlek, har de också använts i många olika hemelektronik. Framför allt de användes i I-pod Mini och Creative Zen Micro mp3-spelare. Microdrive kan också vara ett alternativ till USB-minnen i kombination med en PCMIA adapter.

fördelar

Microdrive är bra att använda som växlingsutrymme inom inbyggda applikationer eftersom de tillåter fler skrivcykler. De är bättre på att hantera strömavbrott under skrivning eftersom uppgifterna ändras på plats. Microdrive erbjuder också hög lagringskapacitet i ett mycket litet paket.

Varning

Microdrive kapacitet kan ofta överträffas av USB-minnen eller Compactflash (CF) kort. De är inte lika snabb som CF-kort. Microdrive arbetar typiskt vid 4 till 6 MB per sekund medan CF-kort kan fungera på 45 MB per sekund. I enheter som har Microdrive installeras, kan det vara svårt att ha enheten repareras eller bytas ut om den misslyckas. De är oftast den mest ömtåliga komponenten i anordningen. Microdrive också använda mer kraft än flashminne och skivorna kanske inte fungerar i vissa låg effekt enheter.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com