Definition av statiska webbsidor

March 28

Definition av statiska webbsidor


Oavsett om du funderar på att bygga en webbplats för personliga eller affärsmässigt bruk, måste du bestämma om du vill att din webbplats utgöras av statiska eller dynamiska webbsidor. Även om slutresultatet kan se väldigt lika varandra, statiska och dynamiska sidor skapas på olika sätt och kräver olika nivåer av ansträngning för att underhålla. Statiska webbsidor kräver relativt lite ansträngning för att skapa och värd, men de får inte vara det bästa valet för en stor eller ofta uppdaterade webbplats.

Webbsida

En webbsida är en fil som finns på en webbserver som innehåller text och / eller media såsom bilder eller inbäddad video. Från och med 2010, kan webbsidor visas via en mängd olika enheter, inklusive datorer, spelkonsoler och webbaktiverade mobiltelefoner genom applikationer som kallas webbläsare. Webbsidor används för olika ändamål, både person- och företagsrelaterade, och kan vara antingen statiskt eller dynamiskt.

Statisk vs. Dynamisk

En statisk webbsida är en sida där alla sidans innehåll, inklusive text och bilder, kodas i själva filen. Dessa webbsidor vanligtvis kodad i HyperTextMarkup Language (HTML), betecknas med tillägg ".htm" eller ".html". Dynamiska webbsidor genereras från ett skript som skapar en webbsida från innehåll som lagras i en separat fil, vanligtvis en databas. Dynamiska webbsidor kan kodas i ett antal olika språk, inklusive Hypertext Preprocessor (PHP) och Ruby.

fördelar

Statiska webbsidor är relativt enkelt att skapa. Många webbhotell erbjuder WYSIWYG (vad du ser är vad du får) webbsida redaktörer som gör att användare av alla tekniska nivåer för att skapa sidor med attraktiva layouter som kan innehålla text och media. Det finns också ett antal fria webbsida skapare tillgängliga för nedladdning. Om du är skicklig på antingen kodnings HTML eller använda webbsida redaktörer, är det lätt att anpassa en statisk webbsida för att dina specifikationer.

nackdelar

En av de stora nackdelarna med statiska webbsidor är att de tar mer ansträngning för att uppdatera. För att uppdatera en statisk webbsida, måste du ändra själva filen manuellt. För statiska webbsidor som inte har skapats med hjälp av en på plats WYSIWYG editor, kan detta omfatta ladda ner filerna, genomföra de nödvändiga förändringarna och överföra ändringarna till servern. Detta är en tidskrävande process, särskilt om det finns många förändringar att göra.

överväganden

Överväga både syftet med din webbplats och din egen kompetens och ansträngning du vill lägga in underhåll. Om du har bara ett par sidor för att hantera att du inte förutse att uppdatera mycket, med hjälp av statiska webbsidor kan vara en enkel och kostnadseffektiv lösning för din webbplats. Men om du planerar att uppdatera ofta, såsom en blogg, kan du överväga att använda en dynamisk lösning istället.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2023 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com