Hur man skriver in Uppskattningar i Quickbooks Pro

March 27

Om ditt företag kräver att du skapa en uppskattning för ett jobb citat gör Quickbooks Pro processen enkel och lätt. En uppskattning används för att bestämma den ungefärliga kostnaden för en vara eller tjänst, innan jobbet är gjort och fakturan genereras. Uppskattningar är särskilt användbart om du skapar en egen post för en kund eller erbjuder särskilda tjänster som måste specificeras innan själva transaktionen sker.

Instruktioner

Aktivera Estimate Feature

1 Klicka på "Inställningar" från Arkiv-menyn i textfältet längst upp i programmet.

2 Klicka på "Jobb och uppskattningar" -ikonen i sidofältet i "Inställningar" fönstret.

3 Klicka på fliken "Företag Inställningar" och klicka på knappen bredvid "Ja" under "skapar du Uppskattningar?" sektion.

4 Klicka på "OK." Quickbooks kommer att stänga för att ändringen ska träda i kraft.

Skapa en uppskattning

5 Leta reda på ikonen Uppskattning på den översta ikonen bar i Quickbooks Pro. Om ikonen inte syns, klicka på "Aktiviteter" med hjälp av Text-menyn. Därefter klickar du på "Andra aktiviteter" och hitta "Skapa Estimate" alternativet.

6 Fyll i informationen kunden. Om detta är en återkommande kund, behöver du bara att välja namnet från rullgardinslistan och resten av fälten fylls i automatiskt.

7 Ange lämplig information i "Post", "Beskrivning", "Antal", "Cost", "Belopp", "Markup" och "Total" fält på mallen.

8 Lägg till en kund meddelande till botten av "Estimate", om så önskas.

9 Klicka på "Print" om du vill ha en papperskopia av denna beräkning och klicka sedan på "OK" för att spara beräkningen till ekonomisystemet.

10 Återuppta uppskattning efter att kunden har accepterat villkoren för de beräknade kostnaderna. Klicka på "Skapa faktura" längst ned på skärmen för att automatiskt skapa en faktura för kunden och ange informationen i din kundreskontra konto.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com