Hur man skapar ett träddiagram i Word

May 4

Hur man skapar ett träddiagram i Word


En träddiagram, som presenterar data i form av en hierarki eller progression, tjänar en viktig roll i att analysera sannolikheter, sortering objekt eller resultat, bestämma konsekvenserna av beslut eller att identifiera och lösa problem. Det kallas en "träddiagram" eftersom källan eller första nivån i diagrammet representerar en trädstam, alternativen som härrör från det blivit grenar och de alternativ som härrör från grenarna är som löv. Microsoft Word ger ett speciellt verktyg speciellt konstruerad för att hjälpa dig att skapa din egen träddiagram i ett Word-dokument.

Instruktioner

1 Klicka i dokumentet där du vill infoga ett träddiagram.

2 Klicka på "Infoga" -fliken i menyfliksområdet.

3 Klicka på "SmartArt" -ikonen i menyfliksområdet i gruppen Illustrationer. Detta kommer att lansera Välj en SmartArt Graphic dialogruta.

4 Klicka på "Hierarkin" -fliken i den vänstra kolumnen i SmartArt dialogrutan.

5 Klicka på någon av de alternativ som presenteras i den mellersta delen av SmartArt dialogrutan beroende på vilken stil och format du vill ha för din träddiagram. Till exempel, välj "Organisationsschema" om du vill att träddiagram för att börja upptill och arbeta nedåt, eller välj "Horisontell Hierarki" om du vill diagrammet att starta och vänster och arbeta åt höger.

6 Klicka på "OK" längst ned i SmartArt dialogrutan när du har valt din träddiagram stil. Ordet kommer att infoga en grundläggande träddiagram i dokumentet.

7 Klicka på någon ruta på diagrammet för att skriva text i rutan.

8 Lägg en annan faktor till trädet genom att klicka på en av rutorna på den aktuella diagrammet, klicka på nedåtpilen vid "Lägg till Shape" -ikonen på vänstra änden av bandet.

På rullgardinsmenyn, klicka på "Lägg till form efter" eller "Lägg till form innan" att lägga till ett element på samma nivå som den valda formen. Klicka på "Lägg till Shape Above" för att infoga ett element som kommer före och leder till det valda elementet. Klicka på "Lägg till Shape Nedan" för att infoga ett element som följer efter det valda elementet.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com