Inkjet Vs. laser Jet

January 25

Bläckstråleskrivare blev tillgängliga för konsumentbruk i slutet av 1980-talet, men de uppfanns i 1970-talet. Bläckstråleskrivare används i plottrar, faxar och bläckstråleskrivare.

Lasrar användes först i kopieringsmaskiner för att kopiera en bild. Gary Starkweather, en forskare vid Xerox, experimenterat med hjälp av laserstrålar för att överföra bilder på papper och ville utveckla en skrivare som skulle använda en laser.

inkjet Type

Alla bläckstråleskrivare har ett skrivhuvud vagn som håller bläckpatronerna. När slutanvändaren skickar ett utskriftsjobb från datorn, går det att bläckstråle buffert. Bläckstråleskrivare mikroprocessor plockar upp signalen. Signal överför data till bläckstrålehuvudet magnetremsa. Bläckpatronen har också en magnetremsa som läser data skrivhuvudet. Utskrifts tillverkare gör sina egna bläckpatroner. Skrivhuvudet och bläckpatron magnetremsa måste matcha för att skriva ut dokument ordning. Bläckpatronen läser data från skrivhuvudet och skrivhuvudet vagnen rör sig fram och tillbaka på ett bälte. Bläckpatronen munstycken släpper bläckdroppar på papperet för att bilda designen.

Laser Jet Typ

Laserskrivare har också ett mikroprocessorchip. När skrivaren får en signal för att skriva ut, överförs data till en laserstråle. Laserstrålen studsar ljus till en spegel som reflekterar ljuset till den ljuskänsliga trumman. Data bildar ett mönster på den fotokänsliga trumman. Medan trumman vänder och rör vid koronatråden, är en elektrisk laddning avges. Tonern (gjord av vax partiklar) släpps på de positiva fotocellerna på den ljuskänsliga trumman. Den fotokänsliga trumman rullar designen på pappret. Papperet passerar sedan genom en fixeringsenhet (uppvärmda valsar) som smälter toner vax på papperet.

Identifiering

Bläckstråleskrivare och laserskrivare används för att skriva ut foton och dokument, samt broschyrer, flygblad och nyhetsbrev. Bläckstråleskrivare kommer i två storlekar: De större används ofta med datorer, medan de mindre är portabel och kan bäras med en bärbar dator. Laserskrivare är stora, skrymmande maskiner som människor använder i kontor, skolor eller företag. En annan skillnad mellan bläckstråleskrivare och laser är den typ av bläck som används. Bläckstråleskrivare använder flytande bläck lagras i två patroner. En patron är svart och den andra patronen har den primära färgerna cyan, magenta och gult. Lasrar använder toner som ser ut som ett pulver och innehåller vax.

Fungera

Bläckstråleskrivare och laserskrivare producera högkvalitativa text och bilder. Klarhet i bilden beror på pappersvikten, konsistens och ljusstyrka. Ju tyngre papper, desto bättre bläcket klamra sig fast vid papperet med mindre blödning. Textur hänvisar till ytan av papperet, som kan innehålla plast eller lera. Papper ljusstyrka mäts på en skala från 1 till 100 på grund av en kemisk whitener läggs på papperet.

Samma grafik eller bild kan se annorlunda ut på en bläckstråleskrivare. Om du använder vanligt vitt papper för att skriva ut från en bläckstråleskrivare, kommer bläcket blöder igenom papper, vilket ger bilden en suddig utseende. Om papperet är 92 ljus eller högre, orsakar pappers ljusstyrka bläcket att reflektera bort papperet och det finns mindre bläck blödning genom papperet. Bläckstråleskrivare skriva ut högkvalitativa foton med matt eller fotopapper. Den matt papper har en grov textur. När man tittar på papperet noga, ser ytan som ett rutnät av små plastbubblor. Fotografiskt papper har en slät, glansig yta.

Laserskrivare använder också olika papperstyper. När du skriver ut från en laserskrivare, bilderna har alltid en glansig look på grund av toner; även när du använder vanligt papper bilden ser ut som om det kan publiceras i en tidning. Det bästa papper att använda med laser är ljust vitt papper 96 eller högre. Papper ljusstyrka gör tonern att reflektera bort papperet. Eftersom laserskrivare avger värme, inte försöker använda öppenhet papper för att skriva ut projektor diabilder, såvida skrivartillverkaren anger att OH kan användas.

överväganden

Laserskrivare skriva ut mycket snabbare än bläckstråleskrivare. Laserskrivare kan skriva ut 200 svartvita dokument och 100 färgdokument i en minut. Bläckstråleskrivare kan skriva ut 15 svartvita sidor och 10 färgsidor i en minut. Kostnaden för att köpa en laserskrivare är vanligtvis högre än en bläckstråleskrivare, men tonern kommer att pågå längre än en bläckpatron. Bläckstråleskrivare är dyrare för konsumenten på grund av frekvent utbyte av bläckpatroner.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com