Hur man ställer in en slavdrivsystem på en PC Computer System

February 23

IDE kabelgränssnitt kan använda två kanaler på en enda kabel. När du ansluter två hårddiskar till en kabel, du ange ett som huvudenheten och en som slav. Typiskt är huvudenheten din startdiskett, medan den andra enheten ger ytterligare backup eller lagringsmöjligheter. De flesta moderna datorer använder SATA-gränssnittet istället för IDE-gränssnittet för hårddiskar, så du kommer oftast bara möter en master och slav Skivverktyg i äldre datorer.

Instruktioner

1 Stäng av datorn. Koppla kablarna från baksidan av datorn tornet.

2 Ta bort alla skruvarna från kåpan. Ta bort locket. Några fall inte skruvar för att fästa kåpan, så bara glida bort från tornet.

3 Titta på baksidan av hårddisken och den lilla uppsättning stift med en bygel i det. Denna bygel kan du ställa in enheten som master, slav eller kabel väljer. Den exakta orienteringen av bygel för en slav inställningen varierar från hårddisk till hårddisk. Den specifika konfiguration kan märkas på själva enheten eller i dess dokumentation. Flytta bygeln till inställningen slav.

4 Skjut hårddisken i datorns enhetsfacket. Anslut IDE-kabeln till gränssnittsanslutningen på enheten. Fäst en strömkabel till den andra kontakten på enheten. Stäng datorns hölje.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com