Hur man skapar Advance Flash Game Tutorials

May 22

Hur man skapar Advance Flash Game Tutorials


Att skapa videospel är rätt bakom video för Internet när det gäller populära Flash användning. Flash spel kan hittas nästan var som helst på nätet, från enkla \ "Pong \" typ spel, till extremt komplexa rollspel som sparar teckendata och innehåller många nivåer av avancemang. Att skapa dessa spel tar lång tid, ansträngning och färdigheter som många människor saknar. Lyckligtvis är Flash också mycket användbart för att skapa interaktiva övningar, och som kan innehålla handledning om hur man gör online Flash spel för dem som är intresserade av att lära.

Instruktioner

Ram-för-bildruta Instruktioner

1 Öppna åtgärdspanelen och sätta en \ "stop () \" aktiviteten i den första bildrutan. Låsa denna första lagret för att hålla dig från att oavsiktligt sätta något på det i framtiden.

2 Sätt in ett nytt lager och skriva ut instruktioner för hur du använder din handledning på scenen. Du kan inkludera grafik om du vill piffa upp saker. Detta är bara en \ "inledande \" sida.

3 Infoga en ny nyckelruta på din andra lagret. De bästa flash spel tutorials ger betraktaren ett urval av vad de kommer att skapa tidigt, som du bör göra på denna ram, om det är möjligt. Om du undervisar hur man skapar en sidscrollande bakgrund eller kör man för spelet, bland annat en fungerande, interaktiv version av den här. Du också kommer att vilja inkludera text som förklarar vad betraktaren ser.

4 Sätt en tredje nyckelruta på din andra lagret. Här är där du kommer att börja din faktiska instruktion, och vara noga med att presentera information i små bitar. På denna enda bildruta, kommer du presenterar instruktioner till tittaren, och ett inmatningsrutan för att presentera någon kod de behöver så att de kan välja den.

5 Fortsätt att lägga keyframes på 2: a skiktet, med var och en erbjuder mer information om hur du skapar spelet (kom ihåg, små bitar!) Tills lektionen är klar.

Lägg Navigation och funktionalitet

6 Skapa ett navigeringsfält som en serie knappar numrerade ett till men många keyframes du har. Detta bar bör vara liten och ur vägen, förmodligen centrerad längst ner på skärmen.

7 Ge alla dina individuella navigeringsknappar unika förekomstnamn så att du kan referera till dem i Actionscript.

8 På den första bildrutan i åtgärdspanelen, använda och upprepa följande kod för att göra alla dina knappar fungerar, ändra knapp namn och nummer som behövs:

myButton1.onRelease = frisättning

funktion frisättning () {
gotoAndStop (1)
}

Tips

  • Lägg till en länk till början eller slutet av din handledning där tittarna kan gå att spela den färdiga spelet.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com