Jag flyttade Wordpress & formatmallen inte fungerar

March 13

Jag flyttade Wordpress & formatmallen inte fungerar


Formatmallen på en Wordpress webbplats innehåller strukturella och estetiska detaljer för de olika delarna av webbplatsen, såsom storleken och placeringen av olika sektioner, färger, bilder och teckenstorlekar. När det saknas, du brukar se alla din webbplats uppgifter som anges vertikalt ner till vänster på skärmen, på en vanlig vit bakgrund - inte ett användarvänligt effekt, och en som kan vara irriterande för besökarna. Om du har flyttat din Wordpress webbplats nyligen kan du behöva redigera temats källfiler för att lösa detta.

Har filen kopieras korrekt?

Ibland när du kopierar ett stort antal filer via FTP, gör en fil inte göra det till destinationen. Detta kan bero på att processen avbröts, Internet-anslutningen skars ut, eller filen av misstag inte valt. Logga in på ditt FTP-konto och navigera till / wp-content / themes / yourtheme. Kontrollera om din formatmall är närvarande. Om det inte är helt enkelt ladda upp en ny kopia. Om du redan har tagit bort den gamla webbplatsen och inte har en säkerhetskopia, kontakta designer av ditt tema för en kopia av filen.

Använder du en absolut URL?

Om taggen som anropar formatmallen använder en absolut snarare än relativ URL, det kommer fortfarande vara att försöka hitta formatmallen från din blogg tidigare läge. Gå till "Utseende", "Editor" och klicka på "style.css" från listan över filer ner till höger på skärmen. Leta upp <link> taggen märkt med "rel = stylesheet" som länkar till din .css fil. Vanligtvis kallas style.css. Ändra länken i attributet "href" så att den pekar på den nya platsen för din Wordpress webbplats.

Har du installerat dina plugins innan temat?

Vissa teman innehåller ytterligare funktioner som interagerar med insticksprogram som är installerade på din blogg. I vissa fall kan detta hindra formatmall från att användas på rätt sätt, i synnerhet om de plugins aktiverades innan temat. För att lösa detta problem, ta bort tema, och sedan inaktivera alla dina plugins. sedan installera en ny kopia av ditt tema. När temat har installerats och aktiverats på rätt sätt, återaktivera alla insticksprogram.

Använder du villkorlig CSS för Internet Explorer?

Olika webbläsare läser inte HTML-kod på exakt samma sätt. Internet Explorer (IE) är känd för att vara icke-standardiserad på det sätt det tolkar CSS-kod, vilket innebär att många Wordpress teman har ytterligare formatmallar med villkorlig kod för personer som använder IE. Om du har IE 6 och IE 7 installerat på samma dator, men ett fel i dessa program gör IE 6 behandla denna villkorlig kod som om det vore IE 7. Testa din formatmall igen på en maskin med endast IE 6 installerad, och göra nödvändiga ändringar på den maskinen.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com