Hjälp för Outlook Express

April 13

Microsoft dödade Outlook Express i Windows Vista och ersatte förenklad version av Outlook - företagets flaggskepp kommunikationsprogram - med Windows Live Mail. Windows XP, 2000, Me och 95 ingår Outlook Express. Outlook Express är inte en komplicerad postprogram, men det finns lite mer att göra än du kan användas för att med webbaserad e-post. Ta lite tid att lära sig några av Outlook Express genvägar och knep för att snabba upp din e-uppgifter.

Instruktioner

1 Konsolidera dina konton. Klicka på "Verktyg", "Konton", "Lägg till" och sedan "Mail" för att öppna guiden. Du behöver din e-postadress, lösenord och POP3 informationen från ditt e-postkonto för att slutföra guiden som berättar var du hittar den här informationen. Istället för att använda tre eller fyra olika webbaserade e-post - en från din ISP, till exempel, ett Hotmail och ett Gmail-konto - kan du använda Outlook Express för att kontrollera alla dina konton samtidigt. Programmet har en inbyggd kontoinstallationsguiden till steg dig genom processen att lägga till ett konto och postlåda till din profil.

2 Aktivera snabb användarbyte. Outlook Express kan hantera separata konton för de olika användarna på datorn, men det kan vara besvärligt att behöva logga ut från ut ett användarkonto varje gång någon måste kontrollera sin e-post. Klicka på "Start" och "Kontrollpanelen" för att komma datorns inställningar och klicka sedan på "Klassisk vy" för att växla kontrollpanelen layouten. Dubbelklicka på "Användarkonton" och klicka sedan på "Ändra hur användare loggar in eller ut." Markera kryssrutan bredvid "snabbt användarbyte" och klicka sedan på "Apply alternativ." Nu, i Outlook Express, kan du växla mellan användarkonton utan att logga in och ut ur Windows.

3 Behärska snabbtangenter. Ett program är bara så snabbt som dess användare, och du kan bli snabbare genom att lära och använda kortkommandon för Outlook Express. Tryck på "F1" när som helst för att komma åt hjälpfilerna. Tryck på "Ctrl" och en andra nyckel för att utföra följande uppgifter: "M" skickar och tar emot alla meddelanden som väntar på att skickas eller oläst på servern; "N" öppnar ett nytt meddelande; "R" svarar på ett meddelande; "F" vidarebefordrar ett meddelande; "<" Och ">" rulla till föregående och nästa meddelanden, respektive; "I" öppnar din inkorg; "U" öppnar nästa olästa meddelande; och "Y" öppnar en lista över dina e-postmappar. Tryck på "Esc" när som helst för att stänga ett meddelande och återgå till din inkorg.

4 Hantera din skräppost. Medan webbaserade e-tjänster har blivit ganska intuitivt när det gäller att blockera skräppost, Outlook Express bygger på dig. Du kan högerklicka på meddelanden och välj "blockera avsändare", men det är mer effektivt att fastställa regler. Högerklicka på ett spam-meddelande och välj "Skapa regel från meddelande." Du kan sedan välja att blockera meddelanden som innehåller orden i ämnesraden av det valda meddelandet, samma ord i kroppen av meddelandet eller från vissa domäner. Klicka på "OK" för att acceptera regeln.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com