Hur man byter en BIOS batteri i en Dell Laptop

January 12

Hur man byter en BIOS batteri i en Dell Laptop


En BIOS batteri är ett reservbatteri som håller BIOS-inställningarna sparas även när din bärbara Dell-dator är helt avstängd. Eftersom BIOS håller startmenyalternativ, är det viktigt att det fortfarande fungera. Ersätt en död BIOS batteriet omedelbart för att säkerställa din bärbara dator kommer att starta upp ordentligt. Byta batteri har en bieffekt av att torka ut BIOS-inställningarna, dock så fabriksalternativ måste återställas liksom.

Instruktioner

1 Stäng av din Dell laptop operativsystem och lossa dess nätadapter, om det är närvarande fäst. Stäng locket skärmen och vrid Dell upp och ned för att komma åt den nedre halvan av fallet.

2 Hitta plastfrigöringsspärren för Dell batteripaketet, som ligger nära antingen den övre eller nedre kanten, strax över eller under batteriet. Tryck spärren nedåt och flytta den till sidan för att smälla batteriet uppåt. Lyft ut Dell batteri och ställ den åt sidan.

3 Förvandla din Dell tillbaka över så den övre halvan är synlig, och öppna locket skärmen hela vägen så att hela laptop ligger plant. Lokalisera plastindikatorlampan remsa, som är hela plaststycke placerat mellan tangentbordet och skärmen.

4 Kila platta änden av en platt skruvmejsel under den högra kanten av plastindikatorremsan. Tryck skruvmejseln inåt och lyft upp det något så remsan dyker utanför Dell laptop.

5 Lyft bort remsan och placera den åt sidan så att tangentbordets skruvar är synliga. Ta bort de två skruvarna på toppen av tangentbordet med en stjärnskruvmejsel.

6 Ta tag i övre änden av Dells tangentbordet och vända det mot dig, så att tangentbordet nedåt på den bärbara datorns handledsstödet. Koppla loss tunn kabel som förbinder botten av tangentbordet till rektangulär port på Dells moderkort.

7 Ta bort tangentbordet från den bärbara datorn. Leta upp cirkelformade batteri nära toppen av moderkortet. Batteriet har också en kort kabel som är ansluten till dess sida.

8 Koppla ur kabeln och dra BIOS batteriet från moderkortet. Ställ in den nya BIOS batteriet i Dell laptop och anslut kabeln. Med vissa modeller kabeln körs genom en kort plast kanal, och du måste trä kabeln genom kanalen innan du ansluter den.

9 Byt Dell tangentbord och dess skruvar. Tryck indikatorremsan tillbaka till den bärbara datorn och pop batteriet i porten på undersidan av den bärbara datorn.

10 Slå på din bärbara dator. Tryck på "F2", som Dell-logotypen belastningar på skärmen. Med vissa Dell modeller måste du trycka antingen "Fn" och "F1" på samma gång, eller tryck på "Delete" -tangenten istället.

11 Navigera genom BIOS menyn med högerpilen tills du kommer till menyn "Exit". Gå ner till "Load fabriksinställningar" post och tryck på "Enter" två gånger. Välj "Spara och Avsluta" och tryck på "Enter" två gånger.

Tips

  • Läs i manualen som medföljde Dell laptop eller lokalisera de tekniska specifikationerna för din modell via Dells webbplats, för att ta reda på den specifika spänningen i BIOS batteri du behöver, såsom 3 volt. Den typ av BIOS batteri kommer att variera något mellan olika modeller av bärbara datorer.
  • Vissa Dell laptop modeller hus BIOS batteriet på den nedre änden av fallet, i stället för under tangentbordet. Stäng skärmen och vänd den bärbara datorn över. Ta bort batteriet som vanligt, och ta bort Phillips skruvar nära den nedre kanten av fallet håller plastskyddet till den bärbara datorn. Dra bort plastskyddet att avslöja BIOS batteriet.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com