Hur konvertera partitioner från MBR till GUID

October 22

Hur konvertera partitioner från MBR till GUID


Moderkort med Extensible Firmware Interface (EFI) BIOS har valfria partition tabellayouter i form av en Master Boot Record (MBR) eller en globalt unik identifierare (GUID) partitionstabell, mer känd som GPT. För enskilda partitioner som finns på en skiva, är inte möjlig konvertering från MBR till GPT. En hårddisk med MBR layout, till exempel inte kan innehålla en partition med GPT layout. Konvertering från MBR till GPT är en hel disk omvandlingsprocess, vilket resulterar i systemkapacitet för att skapa större partitioner och ytterligare primära partitioner på disken med GPT.

Instruktioner

1 Klicka på "Start" och klicka sedan på "Kontrollpanelen." Klicka på "System och säkerhet" länken i Kontrollpanelen och klicka sedan på länken "Administrationsverktyg".

2 Dubbelklicka på "Datorhantering" i fönstret som dyker upp och klicka sedan på "Diskhantering" under "Storage". Huvudfönstret fylls med namnen på skivorna som föreligger i datorn.

3 Högerklicka på varje partition som finns på skivan du vill använda för konvertering till GPT och välj "Ta bort volym." Skivan ska nu bara "Ej allokerade" utrymme.

4 Högerklicka på disken namn (t.ex. "Disk 1") och välj "Konvertera till GPT disk." Windows konverterar disken till GPT.

Tips

  • Ändra aktiva partitioner till allokerat utrymme raderar data som lagras på partitionerna. Säkerhetskopiera eller flytta alla data på disken innan konvertering, om det behövs.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2019 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com