Definition av SQL Server Agent

March 23

Definition av SQL Server Agent


SQL Server Agent är en produkt från Microsoft som gör att nätverksadministratörer att automatisera databasprocesser. SQL Server Agent ingår i databasmotorn, så administratörer kan ställa in processer såsom säkerhetskopiering, import, replikering och andra databasunderhåll. SQL Server Agent börjar också databasmotorn varje gång administratören startar servern.

Betydelse

SQL Server Agent programvara ger administratörer med en bakgrundstjänst att köra databasapplikationer. Till exempel, SQL Server Agent scheman backuprutiner, så att administratörer kan se till att säkerhetskopior inträffar varje dag. Utan säkerhetskopior, kan en databas förlora information som kan orsaka ett företag att att förlora pengar.

Funktioner

SQL Server Agent körs i bakgrunden, men det visas i servern & # 039; s systemfältet. Agenten visar en röd, gul eller grön ljus. Ett grönt ljus betyder att Agent körs utan problem. Ett gult ljus betyder något är fel, och Agenten får inte vara igång ordentligt. Ett rött ljus betyder att tjänsten inte körs alls, och underhållstjänster kan inte ske under dagen.

fördelar

De linjetrafik av SQL Server Agent tillåter administratörer att logga ut maskinen och gå därifrån utan att behöva oroa uppgifter. Agenten även e-post till administratören om en uppgift inte. Detta varnar administratören problem med schemalagda tjänster såsom säkerhetskopiering eller importerade skivor, som är kritiska uppgifter när du kör en SQL Server.

Fungera

SQL Agent tjänster planeras med hjälp av objekt som kallas "jobb." Varje jobb är en separat uppgift om SQL Server. Administratören kan ställa in flera jobb för en eller flera SQL-servrar. Administratören kan även ställa jobb att hämta eller behålla en separat SQL Server från vilken Agent körs. SQL Agent håller alla databasservrar i nätverket för att minska behovet av mänsklig inblandning.

överväganden

Att schemalägga Agent jobb måste SQL Agent konfigureras av en användare som har administratörsbehörighet. Detta kan vara en vanlig nätanvändare, databasadministratör eller nätverksadministratören. Alla jobb kräver ett administratörslösenord för att få tillgång till hög nivå SQL Server tjänster som användarbehörigheter och säkerhetskopior.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com