Hur man byter en BIOS batteri i en Dell 5000e

January 31

Hur man byter en BIOS batteri i en Dell 5000e


Liksom de flesta datorer, Dell Dimension 5000e innehåller ett litet batteri som ger en avgift till en liten rewritable minneschip kallas Complementary Metal-Oxide Semiconductor (CMOS). När datorn startar systemet firmware --- kallas Basic Input / Output System (BIOS) --- erhåller från CMOS grundläggande systemkonfigurationsdata, såsom datum och tid samt eventuella tidsinställningar moderkort du har ändrat. Om batteriet som ger en kostnad för CMOS är död, förlorar moderkort denna konfiguration varje gång strömmen slås av. Byt ut CMOS-batteriet i din Dell Dimension 5000e om du upptäcker att du måste mata in på nytt datum och tid när du slår på datorn.

Instruktioner

1 Stäng av Dimension 5000e ner. Koppla ur alla kablar som är anslutna till datorn tornet, och föra tornet för att en stabil arbetsyta. Låg tornet så att den vänstra sidan är vänd uppåt, som visar den flyttbara panelen.

2 Skjut frigöringsspaken på toppen av datorn tornet tillbaka för att frigöra sidopanelen, sväng panelen öppen från toppen av tornet till botten. Ta bort panelen och lägg den åt sidan på en säker plats.

3 Ta tag i installerade knappcellsbatteri med fingret och tummen och försiktigt vicka den tills den är fri från batterifacket. Om du inte kan ta bort batteriet med handen försiktigt bända ut med ett litet verktyg som inte leder elektricitet.

4 Skjut ersättningsbatteri i facket så att den positiva sidan vänd uppåt, visar en "+" tecken.

5 Rikta botten av sidopanelen med Dimension 5000 torn och svinga den stängd. Tryck spärren högst upp i tornet tillbaka, sedan dra i för att låsa sidopanelen på plats. Återställa datorn till sin ursprungliga plats och ersätta kablarna.

Tips

  • CR2032 batterier finns från många elektronikaffärer. Fråga en anställd om hjälp om du har problem med att hitta en.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com