Vad är en processor tråd?

April 7

Vad är en processor tråd?


En tråd är en instruktion en processor mottar från mjukvara. Det är den minsta enheten av bearbetning som ett operativsystem ger en CPU. Ämnen dela datorprogram i två eller flera separata uppgifter. Detta gör det möjligt för processorn större flexibilitet i hur de utför instruktioner.

Fungera

Enligt Microsoft, trådar är en del av större enheter av programkod som kallas "processer." Trådar inom en given processer är utformade för att dela de föremål som de behöver för att slutföra sitt uppdrag, såsom minne, adressrymd och information om processorns tillstånd.

fördelar

OSR Online uppger att dela en viss instruktion i mindre trådar gör det möjligt för processorn att snabbt växla mellan program. Det gör det också möjligt för processorn att utföra flera uppgifter samtidigt. Detta kan resultera i bättre prestanda utan en ökning av processorns klockfrekvens.

överväganden

Trådar är inte att förväxla med CPU-kärnor. Medan flera trådar och kärnor kan hjälpa datorer utföra flera uppgifter samtidigt, finns trådar på nivån av mjukvara, medan kärnorna är fysiska processorer, mer än en av dessa ryms inom en enda processor.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2023 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com