Hur fungerar Adware Work?

July 15

Hur fungerar Adware Work?

Vad är Adware?

Adware är annonser som visas i pop-ups eller banners på datorskärmar. Klick på annonserna producera en monetär utdelning för programvaruproducenter. Till skillnad från skadliga program eller spyware är adware många gånger lastas på datorn med användarens tillåtelse. Information om programvaran vanligtvis ingår i EULA (licensavtal för slutanvändare), som måste läsas noggrant innan de hämtas (se Resurser nedan).

Hur fungerar Bad Adware Arbete?

Bad adware inträder vanligen en användares dator under rutinwebbsurfning. Programmerare skapa program som körs som ett virus eller trojan. Till exempel, kan folk ladda ner en peer-to-peer-fildelning klient som innehåller dolda adware. Annonserna börjar dyka upp efter programfilerna laddas in i systemet. Därefter kan programmet plantera cookies, keyloggers (program som kopierar informationen matas in genom tangentbordet) eller utföra påträngande hårddiskskanningar. Om den lämnas oupptäckt, kan ett skadligt adware-program överföra kreditkortsnummer, lösenord, bilder och annan känslig information till skrupelfria personer som kan dra nytta av denna information för att stjäla från användaren.

Hur kan jag Fight skadlig Adware?

Det bästa sättet att besegra dåligt adware är att köra en brandvägg hela tiden medan du surfar på webben. En brandvägg upptäcker ständigt alla program som syftar till att sända eller ta information från Internet. När en brandvägg känner en nedladdning som kan ha vissa kända virus attribut, låser upp tillgång till systemet och tillåter inte nedladdningen ska ske.
Om det redan adware på din dator, det är gratis eller till låg kostnad program som kan hjälpa. Två populära program är AdAware och Spybot Search and Destroy (se Resurser nedan). Många kör dessa i samband med en anti-virus program för bästa resultat. Det är ofta omöjligt att avinstallera skadliga adware genom normalt sätt, men dessa program är utrustade för att rensa upp de mest välkända syndarna.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com