Hur man skapar PC-spel

August 3

Alla älskar att spela videospel. Och chanserna är, om du har spelat massor av tv-spel, du drömt om att göra ett spel av din egen en dag. Tja, är den goda nyheten att det kan göras. Den dåliga nyheten är att det är en enorm mängd arbete, så läs vidare för att ta reda på om du fortfarande vill göra ett PC-spel, eller om du ska vara lyckligare bara spela dem.

Instruktioner

Hur man skapar PC-spel

1 Räkna ut hur många timmar du är villig att ägna åt att göra en PC-spel. Är det tio? Hundra? Tusen? Tänk på att en stor del av arbetet för att göra ett PC-spel är inte kul alls, men innebär avtrubbande uppgifter som notering och numrering pixlar, eller kopiera samma plattor om och om igen. Om det vid omprövning, hundra timmar av detta verkar vara en dålig idé, så ska du sluta nu och lämna spel till någon annan.

2 Samla ett team. Ett anständigt spel kan kräva tusen timmars arbete, men om du har fem personer som arbetar med dig, det är bara två hundra timmar vardera. Detta är fortfarande en hel del, men mycket mindre än tusen. Några likasinnade vänner kommer inte bara att spara tid, men att hålla dig motiverad. Bara vara säker på att alla har förbundit sig som du är. Många människor tror att ett videospel är en bra idé, men snart tappar intresset efter en vecka eller månad med lite framsteg.

3 Ta en ärlig inventering av vilken dator färdigheter du besitter. Kan du programmera i Java, C ++ eller Flash? Har du möjlighet att skapa anständiga utseende grafik för den typ av spel du försöker skapa? Har du en förståelse för de nödvändiga tabeller och värderingar som kommer att krävas för att göra ditt spel köra? Om du har brist på något av dessa områden, har du en engagerad gruppmedlem som kan kompensera för din brist på kunskap? Har du en projektledare vid arbete på spelet med vänner som kommer att hålla alla på uppgiften?

4 Revidera din räckvidd Om svaret på någon av ovanstående frågor var "Nej". Snarare än att göra ett spel från början, kan du vara bättre att använda ett spel som gör programmet. Om du vill göra en Rollspel, överväga att få ett program som RPG Maker. Detta gör att du kan göra ett spel med hjälp av mallar utan att behöva veta mycket om programmering.

5 Planera ditt spel och räkna ut vad som kommer att krävas för att skapa en fungerande prototyp av två skärmar till ett värde av rörelse, menyn / teckenfönster, och åtminstone en hel strid. (När du kan få detta att fungera, är resten bara en fråga om skala.) Gör en lista över allt som behövs, försöka lista ut hur lång tid det kommer att ta, och satte igång att bygga din prototyp.

6 Slutföra prototypen, spelar det, och utvärdera den. (Om du inte kan eftersom du processen för tråkigt, är du antagligen inte är redo att göra en fullängds spel.) Gör allt funktion och visas som du vill? Om inte, ändra din prototyp tills den gör vad du vill. När prototypen är klar till belåtenhet, planera in hela spelet.

7 Dra ut hela din berättelse, med alla tecken och platser. Gör en lista över allt du behöver, och en tidsplan för när du räknar med att ha varje del gjort. Försök att hålla sig till ditt schema och deadlines. När du är klar, även om spelet är liten, kommer du att känna en stor stolthet om du lyckats göra ditt eget spel.

Tips

  • Även om du kan programmera, kom ihåg att göra ett spel är en stor tid engagemang. RPG Maker (information länkad nedan) är ett trevligt program för dem som inte kan program, men ändå kräver mycket tid att göra ett bra spel.
  • Inte bita av mer än du kan tugga. Om du inte vill tillbringa många timmar att göra ett spel, glömma att göra din egen och bara använda en Game Maker som en länkad nedan.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com