Hur man bränner en kopia av en musik-CD

November 25

Efter upprepad användning, CD-skivor blir ofta slitna, repad och mindre kapabla att spela smidigt. Av denna anledning är det alltid en bra idé att skapa säkerhetskopior av dina CD-skivor. Med hjälp av en process som kallas bränning, kan du använda en dator för att kopiera ljuddata och sedan distribuera den till en tom skiva. Lyckligtvis de flesta datorer levereras som standard med dessa funktioner, så att du kan säkerhetskopiera din musik snabbt och billigt med kommersiell kvalitet programvara som redan finns på din hårddisk.

Instruktioner

1 Sätt in en CD i datorns CD-ROM-enhet. Välj en skiva som du vill kopiera, som ett album med en favoritartist.

2 Öppna CD-bränning. Datorn bör är utrustade med antingen iTunes eller Windows Media Player, och du kan även använda andra program som Nero och Roxio Toast.

3 Rippa dina CD till din dator. På huvudfönster din bränning, kommer du att se en knapp som lyder "Import", "Rip" eller "Kopiera". Klicka på den knappen för att starta rippning.

4 Mata ut skivan och sätta in en tom CD. Om du använder en CD-R, kan du kopiera musik till skivan en gång. Om du använder en CD-RW, kan du spela över skivan i framtiden.

5 Ställ in din CD för inspelning. Om du använder ett program som Toast eller Windows Media Player, kan programmet börja kopiera direkt, men om du använder en digital mediaspelare som iTunes, måste du skapa en spellista för dina låtar. Klicka bara på "Ny spellista" eller "Ny mapp" och dra dina rippade låtar direkt på mappen. I iTunes visas "Ny spellista" alternativet som ett "+" symbol i det nedre vänstra delen av webbläsaren, eller som en "Ny spellista" kommandot under menyn "File".

6 Bränn din skiva. Alternativet ska visas i det nedre vänstra delen av din webbläsare och innehåller ordet "Burn" eller "Record". I vissa fall, till exempel med Roxio Toast, kommer det helt enkelt visas som en stor röd cirkel som liknar en "Record" symbol på en fjärrkontroll.

7 Klicka på "Mata" när skivan är klar bränning. Din webbläsare kommer att informera dig när kopieringen är klar.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com