Hur man beräknar Azimuth i VB

March 4

Visual Basic eller VB är ett programmeringsspråk Microsoft som ofta används för

utveckla professionell verksamhet och personliga applikationer. Det ger användarna en rad kontroller, objekt och egenskaper till kod och översyn avverkning genom ett intuitivt grafiskt användargränssnitt. VB kan hjälpa dig att utföra enkla att avancera operationer, såsom att beräkna azimut med hjälp inbyggda matematiska funktioner. Azimuth är en vinkelmätning som används för att bestämma positionen av objekt på himmelssfären. Det är allmänt mäts med början från norr kardinalpunkten och den representerar vinkeln för separation mellan två avlägsna punkter på ett horisontellt plan.

Instruktioner

1 Starta Visual Basic-projekt där du kommer att beräkna azimut.

2 Definiera X (latitud) och Y (longitud) koordinater för de två punkterna som du vill använda för att beräkna azimut. Till exempel:

Public function Azimuth (lat1, lon1, lat2, lon2) som Double

Xcord = (lon2 - lon1) som dubbel

Ycord = (lat2 - lat1) som dubbel

3 Använd matten funktionen ATAN att beräkna azimut, enligt följande. Beräkningen kommer att resultera i radianer enheter.

Azimut = ARCTAN (Xcord / Ycord)

4 Skapa en explicit funktion med hjälp av "rad2deg" och "CDbl" funktioner för att omvandla resultatet från radianer enheter grader, eftersom azimut mäts i grader. Till exempel:

Funktion rad2deg (rad)

rad2deg = CDbl (rad * 180 / pi)

End Function


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2023 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com