Hur man kör Ventrilo i Linux

June 5

Hur man kör Ventrilo i Linux


Eftersom Ventrilo inte har en naturlig Linux klient Windows-program måste emuleras med Windows emulering vin. Ventrilo strider också med Pulseaudio ljudarkitektur som många Linux-distributioner, såsom Ubuntu, nu levereras med så få Ventrilo att fungera kräver vissa finagling. Fram till Ventrilo avslutar sin utveckling av en Linux-Native Client Vin är det enda alternativet för att köra Ventrilo under Linux.

Instruktioner

Komma Ventrilo att köras under Wine I Linux

1 Ladda ner och installera Wine med hjälp av din distribution pakethanterare. Eftersom ofta gånger version av vin i din distribution förvaret och den version av vin för närvarande släppt skiljer du kanske vill titta på vin webbplats för att se till att du får den senaste versionen.

2 Ladda ner Ventrilo körbara från Ventrilo hemsida och installera den med hjälp av Wine. Du kan öppna den efter installationen och se om det kommer att fungera, men vanligtvis ljudfunktionerna kommer att vara mindre än funktionella i bästa fall med en lager installera.

3 Gör en kopia av msgsm32.acm och lägga den i din ~ / .wine / drive_c / windows / systemkatalog. Denna fil kan erhållas från en befintlig Windows-installation eller via Internet. Söka efter msgsm32.acm ger gott om alternativ för nedladdningen.

4 Öppna din ~ / .wine / drive_c / windows / system.ini fil med din favorit textredigerare och rulla ned till drivers32 sektionen. Bifoga raden: "MSACM.msgsm610 = msgsm32.acm 'till filen och spara den innan avslutning din redaktör.

5 Öppna ett terminalfönster och skriv in kommandot "winecfg" för att få upp dialog Vin konfiguration. Klicka på fliken "Audio" och avmarkera alla drivrutiner med undantag för alternativet ALSA. Detta kommer att begränsa Vin till att använda ramarna för ALSA för ljud så att pulseaudio inte kommer att störa.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2023 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com