Minnes Paritetsfel på en Dell XPS M1330

November 15

NVIDIA grafikkort i Dell XPS M1330 bärbar dator lider av en svag förpackningsmaterial som bryter ned med värme och så småningom orsakar hårdvarufel. När detta händer, kan operativsystemet kraschar och visa en minnes paritetsfel. Du kan även se felmeddelandet "Display Driver Nvlddmkm slutat svara" eller meddelande linjer och andra grafiska avvikelser.

temporär fix

Minnet paritetsfel på Dell XPS M1330 visar ett hårdvarufel; det finns ingenting som du kan göra i Windows eller BIOS-konfiguration för att lösa problemet permanent. Du kan dock kunna förlänga fullständigt misslyckande tillräckligt länge för att hämta data från datorn. År 2008 släppte Dell en BIOS-uppdatering för XPS M1330 som ändrar parametrarna för systemfläkten för effektivare kylning. Detta kan göra det möjligt för datorn att köra vid kallare temperaturer och hindra den från att krascha.

permanent lösning

Du kan lösa minnes paritetsfel på XPS M1330 permanent genom att reparera eller byta ut den felaktiga NVIDIA-grafikkort chip. Eftersom chipet är permanent fastlödd till moderkortet, som ersätter chipet innebär ersätta hela moderkortet. Detta kräver nästan fullständig demontering av dator, inklusive avlägsnande av lagringsenheter, tangentbord, handledsstödet och skärm. Om datorn är fortfarande under garantiperioden, kontakta Dell för information snarare än att försöka detta förfarande själv.

Rättegång

Eftersom många ägare av datorer såsom XPS M1330 har upplevt videoproblem, var en grupptalan väckts mot NVIDIA. Utan att medge fel, NVIDIA avgjorde krav genom att erbjuda att reparera eller byta ut de drabbade datorerna. Uppgörelsen administratör slutat acceptera nya krav den 14 mars 2011. Om du inte har informerats om rättegången, kontakta Dell för att se om bistånd kan fortfarande vara tillgängliga.

Fastställande av GPU Tillverkare

XPS M1330 kan ha en Graphics Processing Unit designad av NVIDIA eller Intel. Du kan bekräfta att datorn har NVIDIA GPU och påverkas av de problem som beskrivs i den här artikeln med hjälp av Manager-ikonen Device på kontrollpanelen. Efter att ha öppnat Enhetshanteraren klickar för att expandera "Bildskärmskort" rubrik. Enhetshanteraren visar GPU tillverkare och modell.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com