Hur man använder en dator som att cykla

November 18

Hur man använder en dator som att cykla


När du lära dig grunderna Det är precis som att cykla, du aldrig glömmer. Tja, jag tror inte att detta är sant hela tiden, särskilt med ny teknik i dag, men använder datorn bör vara mycket som att cykla. Det är upp till dig att bara hoppa på och gå för det, eller få lite instruktion på den nya datorn. När datorer först kom ut var vi introduceras till dem genom spel och text äventyr. Då folk insåg att de kunde göra mer med en liten bit av programmering och utbildning. Det är precis som våra cyklar när vi först kom på det. Den nya cykeln såg stora och vi snubblade och föll några gånger. Men senare vi hoppade ramper och mountainbike hela dagen.

Instruktioner

1 Följ instruktionerna. Precis som att lära sig rida din första cykel, lära sig att använda en dator kräver viss undervisning. Även om du kan ta klasser och leka med program, med någon där vid din sida när du tar din första fall är alltid hjälpsam. Lyckligtvis repor och stötar från datoranvändning inte kräver bandage och is och du behöver inte bära den fåniga hjälm.

2 Lär känna grunderna. När du har grunderna ner och du ta det för en åktur förvänta några stötar och repor på vägen. Precis som hoppande på den skinande ny cykel, är lätt att sätta på datorn. När du får båda fötterna från marken och plocka upp lite fart, du bara kan tappa balansen, men med övning kommer du snart att finna dig själv segla tillsammans.

3 Gå för en åktur på motorvägen för äventyr. Precis som på din cykel, kan du finna hinder i vägen. Detta är samma sak när du får på Internet. Det finns mer än en eller två personer som rider på Internet motorvägen. Du kommer att finna att ibland anslutningarna är långsam och andra områden där du ska stanna upp och tänka innan; Men på din cykel du inte kommer att kunna ringa eller maila någon om hjälp. Åh, nu för tiden kan du göra det!

4 Använd inte utrustningen när du är trött eller sjuk. När vi var unga vi använder för att gå ut och rida våra cyklar i regnet. Vi skulle komma hem våt, kall och blir sjuka. Tja, om vi hade slitna regnkläder vi hade kunnat undvika det. Det är inte annorlunda med din dator. För att hålla datorn frisk måste du skydda den från insekter och virus på Internet. Om datorn blir infekterad, kommer det sitta där, liksom din cykel, eftersom du är trött på att använda den. Mormors recept kycklingsoppa kommer inte att hjälpa din dator, men antivirusprogram kommer.

5 Inte låna utrustningen till någon, inte ens din bästa vän. Du vet från tid till annan folk frågar för att använda datorn. Tja, kom ihåg när du lånade cykeln och det kom tillbaka med sätet och styret justeras och din baseball kort som du hade knutna till ekrarna var borta? Det kommer att hända med din dator också, eftersom folk gillar att göra justeringar för en bättre åktur. Dina ikoner kommer att flyttas runt och filer kanske saknas. Men värst av allt du hittar nya klistermärken, som de rosa tofsar knutna till styret, eftersom din bästa vän lånade det till sin syster.

6 Göra lämpliga justeringar innan du hämtar på utrustningen. Få på din cykel är inte så enkelt. Du måste sträcka och mjuka upp musklerna innan resan. Du måste se till att sätet och styren är korrekt inställda för att ha en trevlig resa. Också, glöm inte säkerheten hjälm och ljusa färger shirt så att folk kommer att se oss på vägen. Låter bekant för att få på din dator? Om du kommer att spendera dagen arbetar bakom datorskärmen finns saker du behöver göra. Först du justera stol för rätt höjd och avstånd. Kontrollera skärmen för korrekt klarhet med och utan glasögon. Gör en liten sträckning av fingrar, armar och ben. Kontrollera att datorn fungerar korrekt. Har ett par koppar kaffe för att vakna upp, så att du till fullo njuta av åkturen.

7 Gör förebyggande underhåll för att hålla den igång smidigare. För att hålla din cykel trim måste man rengöra det och olja växlarna. Vår dator är som vår cykel, måste vi se till att den är ren och filer hålls veckovis eller dagligen. Du bör defragmentera registret och filer på en vanlig baser. Se till att virus och malware program är uppdaterade för att fungera korrekt. Gör regelbunden rengöring av filen och genvägar som inte används. Liksom vår cykel ska vi boka en dag för att utföra dessa uppgifter. Annat underhåll sker på en daglig basis eller kan schemaläggas genom programmen. Regelbundet underhåll kommer att erbjuda dig en smidigare upplevelse på datorn, precis som en väl oljad cykel.

Tips

  • Ta hand om din dator och det kommer att ta hand om dig.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com